Annonse
Arbeiderpartiet har på ingen måte sagt nei til Nordnorgebanen. Vi har derimot konsekvent uttrykt oss som positive og villig til at dette skal vi få til, skriver stortingsrepresentant Cecilie Myrseth. (Foto: Bernt Sønvisen, Arbeiderpartiet)

Arbeiderpartiet vil jobbe for Nord-Norgebanen!

Det eneste vi har avvist er behandlingsmåten til Torgeir Knag Fylkesnes og Per Willy Amundsen. 

Nord-Norge, den fantastiske landsdelen vår, så full av muligheter. Havet, sjømat, reiseliv, mineraler, kunnskap og folk. Det gjør også argumentene for en jernbane sterkere enn noen gang. Behovet for miljøvennlig, effektiv og trygg transport er stor. 

Den siste uken har debatten gått varm om Nordnorgebanen. Påstandene om at Arbeiderpartiet svikter i saken har feilaktig haglet, dessverre med SV i front. 

Jeg tar sterk avstand fra disse påstandene. Arbeiderpartiet har på ingen måte sagt nei til Nordnorgebanen.Vi har derimot konsekvent uttrykt oss som positive og villig til at dette skal vi få til. 

Det eneste vi har avvist er behandlingsmåten til Torgeir Knag Fylkesnes og Per Willy Amundsen. 

Skal vi få til dette fantastiske prosjektet må vi på tvers av politiske skillelinjer samle oss og heie på hverandre. Slik styrker vi vår felles politiske sak. Derfor er det uredelig spill når Arbeiderpartiet feilaktig anklages for å ha sagt nei. 

Debatten om Nord-Norgebanen er høyere på den nasjonale dagsorden en noen gang før. Det har Arbeiderpartiet, men også blant annet Senterpartiet og SV sørget for. 

Det kan høres teknisk ut, men skal vi få dette viktige prosjektet på skinner er det nødvendig  å få all nødvendig fakta på bordet. Pris, mulige trasévalg, samfunnsnytte osv. Derfor har Arbeiderpartiet fremmet forslag i Stortinget to ganger for å sikre at vi får nettopp det. Det har vi selvsagt gjort fordi Arbeiderpartiet har ambisjoner om jernbane i Nord-Norge. 

Vi som ønsker å få realisert Nordnorgebanen, må nå aktivt spille på lag for å få Nord-Norgebanen prioritert og på riktig spor . 

Skal vi lykkes, må vi jobbe sammen. For ingen kan bygge Nord-Norgebanen alene, og Arbeiderpartiet skal lede an!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse