Annonse
I en tid der mange bedrifter sliter med å få rett fortegn på bunnlinja skal altså Arbeiderpartiet ta enda mer penger fra dem. 15 milliarder i økte skatter og avgifter er ikke svaret på hvordan vi skaper flere jobber, heller tvert i mot, skriver Benjamin Furuly, leder i Troms Unge Høyre. Foto: Troms Høyre

Arbeiderpartiets skattebom

I en tid der mange bedrifter sliter med å få rett fortegn på bunnlinja skal altså Arbeiderpartiet ta enda mer penger fra dem.

Arbeiderpartiets tredje kandidat til Stortinget skriver i Nordlys 31.01 om skatt. Hun treffer ikke ballen i sitt innlegg.

For det første gjentar hun Arbeiderpartiets mantra gjennom de siste årene. At regjeringen bare gir skattelettelse til «de aller rikeste». Dette stemmer selvsagt ikke. Skattelettelsene til regjeringen gjør nå at en familie med to inntekter under 400 000 har fått 8000 i skattelettelse. Man må jo være politiker i Arbeiderpartiet for å tro at det ikke betyr noe. Det betyr mye.

Så merker man at valgkampen er i gang når Opsal lover mer penger til tidlig innsats i skolen, mer til helsetilbud og mer til eldreomsorgen. Man kan jo spørre seg hvorfor Arbeiderpartiet ikke brukte mer penger på dette når man satt i regjering i åtte år. Da steg helsekøene, resultatene i skolen var for dårlig og mange eldre opplevde å ikke få en god nok behandling.

Høyre i regjering har prioritert nettopp dette de siste årene. Med en helseminister fra Høyre går helsekøene ned, og behandlingstiden blir raskere. Med en kunnskapsminister fra Høyre trappes nå midlene til tidlig innsats opp til 150 millioner kroner i 2017. Og med en kommunalminister fra Høyre har kommunene høy inntektsvekst slik at de kan bruke mer penger på eldreomsorg.

Så skal selvsagt ikke historien stå i veien for at gode forslag fra Arbeiderpartiet skal applauderes, men det er Høyre som har troverdigheten i disse spørsmålene. Fordi det er vi som har prioritert det i regjering. Skattelettelser betyr ikke velferdskutt.

Den enkleste måten å dra oppmerksomheten bort fra sine egne forslag, er å snakke om motstanderens sine. Det er Arbeiderpartiet gode på. Det er kanskje ikke så rart når de foreslår en økning i skatter og avgifter på 15 milliarder. I en tid der mange bedrifter sliter med å få rett fortegn på bunnlinja skal altså Arbeiderpartiet ta enda mer penger fra dem. 15 milliarder i økte skatter og avgifter er ikke svaret på hvordan vi skaper flere jobber, heller tvert i mot.

Opsal mener regjeringen bruker for mye penger. Samtidig tar hun til orde for at Arbeiderpartiet skal bruke enda mer penger. Etter hvert er man jo blitt vant til at Arbeiderpartiet vingler, men at man ikke klarer å bli enig med seg selv i samme innlegget er overraskende.

Høyres svar i skattepolitikken er klart. Det kommer ikke til å bli en vekst i skattenivået, verken for bedrifter eller folk flest. Det er fordi vi tror at bedriftene kan skape flere arbeidsplasser om de får beholde mer av sine egne penger. Og vi mener vanlige folk skal få bestemme litt mer over sin egen hverdag.

 

 

 

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse