Annonse

Arctic Center og omkampenes by

Helga Marie Bjerke, KrF. (Foto: Nordlys arkiv)

Arctic Center er en gjenganger og en viktig sak i Tromsøpolitikken. Det er et prosjekt som allerede har vært jobbet med i mange år og det har endret seg som tiden har gått. Det er også en sak hvor mange hensyn skal veies mot hverandre, og jeg tror ingen, eller svært få av oss, syns det er en enkel sak.

I valgkampen for 1 år siden var vi tverrpolitisk enige om at Tromsø trenger brede politisk enighet i store og viktige saker, slik at vedtak kan står seg over år. Dette også med skiftende flertall. Vi var enige om dette nettopp fordi vi alle innså viktigheten av forutsigbarhet, planmessighet og stø kurs for å utvikle Tromsø. Etter Ap sitt representantskapsmøte torsdag kveld, går nå Ap dessverre imot dette. De stemmer ned en reguleringsplan som ville gitt sårt tiltrengt vekst og videreutvikling av Tromsø. Ap stemmer også ned muligheten de hadde til å komme til opposisjonen for sammen å se på justeringer til planen som ville gitt flertall i kommunestyret, brei politisk enighet og gitt forutsigbarhet for Arctic Center.   

Med sitt nei til planene for Arctic Center beviser Ap at Tromsø fortsatt lever opp til merkelappen omkampenes by. Kanskje er det mer presist at det er omkamps – Ap som styrer!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse