Annonse
TAR OPPGJØR: Arild Hausberg er leder i Tromsø Arbeiderparti, og var også ordfører i Tromsø i perioden 2007 til 2011. Foto: Eskil Mehren

At Arctic Center skulle bli felt av mitt eget parti, hadde jeg ikke trodd

Det var mektig spesielt å i dag igjen få den der intense følelsen av skuffelse, som jeg kjente på noen ganger i løpet av mine 16 år i kommunestyret.

Arctic Center med reiseliv og arbeidsplasser, folkehelse og idrett hånd i hånd, har jeg fulgt politisk i alle disse årene. Vi i Arbeiderpartiet var utålmodige for å få dette realisert. Prosjektet gikk sakte fremover, men gevinsten var jo at dette ble bare bedre og bedre i innhold og utførelse. Nå var det blitt en blomsterbukett for byen og regionen. Økonomisk kompensasjon til grunneier for å bruke området på vinteren er forlengst betalt i millionbeløp, utviklingen av hyttebyen var tilpasset, en oase for opplevelser skulle dette bli.

Og nå ryker det trolig, felt av mitt eget parti. Arbeiderpartiet av alle. Hadde noen sagt dette for inntil noen uker siden, så hadde jeg bare ledd av det. Vi er, trodde jeg, en politisk bevegelse for utvikling, for å skape vekst, arbeidsplasser.

Miljøargumenter vil det være i alt vi foretar oss, løsningene er alltid å finne mest optimale vei videre. Se byen vår i tidsperspektiv, 50 år tilbake. Omtrent ingen bebyggelse utenom midtre og søndre Tromsøya, samt noe sentrert på fastlandet. Hvis de argumenter som nå ser ut til å stoppe Arctic Center hadde vært like fremtredende i de siste 50 år frem til nå, ville ingen byutvidelse og bydelsbebyggelse blitt realisert. Alle skjønner at det ville ikke fungert.

Og med Arctic Center realisert vil det fortsatt være ca en million myrer, daler og fjelltopper uberørt til friluftslivets bruk. Bare på Kvaløya.

Befolkningen vokser, byen vår må også vokse. Men alt kan ikke være kun hus, leiligheter og offentlige arbeidsplasser. Det blir for mange gråtoner i livet av slikt, fargene kommer når vi utvikler andre næringer - og opplevelser. OL i Tromsø skulle gi regionen mange idrettsanlegg vi ellers bare kan drømme om. Arctic Center er det eneste tiltaket som minner oss om de mulighetene.

Det er en skuffende dag å være politisk inhabil - i en sjeldent god sak. Tror jeg begynner å huske hvorfor jeg følte 16 år i kommunestyret var nok.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse