Annonse
Pause under storfurua Finnheia
Artikkelforfatteren tar en pause under storfurua på vei ned fra Finnheia påska 2020. Masse folk i strålende humør og alle aldre. Smekkfull parkeringsplass.

Arctic senter – tromsøværinger vet sitt eget beste!

Det hevdes at Arctic senter (AC) blir motarbeidet av en gjeng med virkelighetsfjerne, høyt utdannede mennesker, ansatte i det offentlige. Mennesker som ikke skjønner sitt eget beste eller forstår verdien av det private næringslivet.  Min påstand er nesten det motsatte. Arctic senter blir promotert av en liten gjeng godt bemidlede Tromsøværinger som skal tjene enda mere penger på å ødelegge et område på bekostning av alle andre. Uten AC vil Tromsøværingen i all fremtid kunne ha stor glede og nytte av dette nydelige nærområdet.

Hvordan man skal få 100 nye og varige arbeidsplasser av noen hundre hytter og et alpinanlegg er meg en gåte. Disse skattekronene kan vi se langt etter. Tvert imot vil Arctic senter generere store kostnader for kommunen. Tenk bare på kostnadene innen transport.

Alpinanlegg ville nok glede en liten del av Tromsøs befolkning. Men de har allerede et tilbud i Kroken. Finnheia og Lille blåmann er det masse mennesker som bruker. Vi trenger ikke bygge et alpinanlegg for å trekke folk. Dessuten, hva skjer med anlegg i Kroken dersom AC blir realisert? Da mister vi arbeidsplasser og et flott anlegg der.

Turistene kommer ikke til Tromsø for å kjøre slalåm eller sitte i ei hytte i Håkøybotn. De kommer for å oppleve nordlys, midnattssol, fiske, hundekjøring, hvalsafari, toppturer, stillhet, urørt natur, god mat og kulturliv. Det gjør de bedre med utgangspunkt i sentrum og uten AC. Jeg tenker også at økt turisme må komme i samspill med, og ikke på bekostning av befolkningen.

Bunnlinjen er for meg at det kun er en liten gjeng Tromsøværinger som faktisk jobber for realisering av Arctic senter. En liten gjeng som dessverre ser ut til å ha stor makt, sterke nettverk og urimelig stor innflytelse. Den jevne Tromsøværing, som i dag har et område til stor glede til toppturer og familieutflukter i flott natur, blir ikke hørt.

Da har jeg ikke berørt alle andre punkter som bør vektlegges i avgjørelsen for eller imot Arctic senter. Trafikale utfordringer, beite, karbonlagring og samiske interesser er noen av dem. Disse blir også skjøvet under teppet og ignorert av denne sterke gruppen med maktmennesker i Tromsø.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse