Annonse
Etter Ap-landsmøtet har vi et historisk godt partiprogram når det kommer til ungdom, internasjonal solidaritet, arbeid og miljø. Det er ikke tilfeldig, det kommer av at AUF har stått på og fått gjennomslag for nesten alle våre forslag. Det er makt bak våre ord, skriver AUF-leder i Troms, Brynjar Andersen Saus (bildet). Foto: Fremover

AUF er Arbeiderpartiets salt - og nå er politikken godt saltet!

AUF har stått på og fått gjennomslag for nesten alle våre forslag. Det er makt bak våre ord.

Vi står overfor et av de viktigste valgene i Norges i historie. Høstens valg blir et verdivalg hvor vi skal velge mellom mer fellesskap eller privatisering og skattekutt. I høst skal vi velge om Høyre og Frp skal få bestemme hva som skal være viktig for ungdom eller om ungdom selv skal kunne si hva som er viktig for oss.

AUF er kjent for å være partiets salt, og politikken til Arbeiderpartiet etter landsmøtet er definitivt godt saltet. Men det gir ikke Jon Machlik fra Sosialistisk Ungdom noen grunn til å være “salty” - som vi unge ville sagt.

Machlik fra SU sitt pepper mot oss i Nordlys 7. mai inneholder flere merkelige påstander og logiske brister.

Selve overskriften “Sett makt bak ordene, AUF!” virker på meg som Machlik har sovet i timen. En rask gjennomgang av vedtakene fra landsmøte til Arbeiderpartiet vil vise hvor latterlig denne oppfordringen er. Etter landsmøtet har vi nemlig et historisk godt partiprogram i Norge når det kommer til ungdom, internasjonal solidaritet, arbeid og miljø. Det er ikke tilfeldig, det kommer av at AUF har stått på og fått gjennomslag for nesten alle våre forslag. Det er makt bak våre ord.

AUF har opp gjennom historien vært med å forme Arbeiderpartiet og vunnet store seire for ungdom. De seirene vi har vunnet i partiet har nesten alltid blitt gjennomført innen kort tid. AUF har formet Arbeiderpartiet og på den måten formet landet.

Det har alltid vært viktig for oss at ungdom blir hørt i politikken, derfor vil jeg gjerne applaudere Machlik, SU og alle de andre ungdomspartiene sin innsats. Selv om vi er enige om langt nær alt, er vi alle med å sikre at ungdom påvirker.

Jeg er stolt over å drive valgkamp for partiet som har den beste politikken for ungdom, for miljøet og for Norges fremtid. Det kommer vi til å fortsette med. Vi trenger en ny regjering og en ny retning for Norge. Vi må bygge en bedre fremtid sammen. Derfor trenger vi en Arbeiderparti-ledet regjering.

Jeg ønsker ikke å oppfordre noen andre ungdomspolitikere å droppe valgkampen for partiet er mest enig med. Jeg mener tvert i mot det er en stor styrke at unge er med å drive valgkamp. Vii trenger at ungdom er med å bestemme. Jeg håper på en ærlig, redelig og konstruktiv valgkamp og jeg ønsker SU, GU, og alle andre ungdomspartier lykke til med sine valgkamper.

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse