Annonse
"Vi støtter helhjertet kampen AUF tar på hvert landsmøte, men dessverre har oljelobbyen vunnet hittil", skriver De Grønnes Jørgen Abel Bjørvik Paulsen. Bildet viser Telemark NU og Telemark AUF under en felles demonstrasjon mot oljeboring i Lofoten i mars i år. Foto: Sandar Butoyi/Natur og Ungdom

AUF, dropp valgkampen for Ap!

Det er nå et massivt gap mellom ungdoms- og moderpartiet i disse alvorlige spørsmålene.

AUF bør nekte å drive valgkamp for Ap, dersom landsmøtet går inn for oljeboring i Lofoten.

AUF har mye bra klimapolitikk, problemet er at Arbeiderpartiet ikke deler den. AUF vil verne Lofoten fra oljeboring og foreslår en sluttdato for utfasing av petroleumsnæringa i Norge.

Arbeiderpartiet vil bore etter mer olje i Lofoten, Arktis og langt inn i framtida, selv om vi allerede har funnet mye mer enn det som kan utvinnes opp uten å skape irreversible klimaendringer.

Det er nå et massivt gap mellom ungdoms- og moderpartiet i disse alvorlige spørsmålene. Vi støtter helhjertet kampen AUF tar på hvert landsmøte, men dessverre har oljelobbyen vunnet hittil. Ap forblir et fossilparti på linje med FrP og Høyre. Hvor lenge kan AUF gå med på dette?

Mani Hussaini lovet oss i 2015 “å ta kampen for at vi en gang for alle sier at olja blir liggende under bakken i Norges mest sårbare naturområder” på Aps landsmøte i 2017. Denne uka står slaget. Vi håper AUF får med seg landsmøtet på å verne Lofoten fra oljevirksomhet, og de bør sette makt bak kravene.

AUF har truet med valgkampnekt før. I 2005 gjaldt det gratis skolebøker. Vi mener LoVeSe fortjener den samme kamplysten. Hvis ikke så lover Grønn Ungdom at vi ikke kommer til å hjelpe AUF med å skjule Arbeiderpartiets klimapolitikk for norske skoleelever til høsten.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse