Annonse
Illustrasjon: Arctic Center / Bevar Finnheia

For å balansere mediebildet litt

Gruppen Bevar Finnheia mener at det har vært en noe ubalansert dekning av saken i media etter representantskapsmøtet til Arbeiderpartiet. Med dette innlegget håper vi å balansere det litt.

Arbeiderpartiets samlende avgjørelse viser at partiet har i seg å gå fra ord til handling i Tromsøerklæringa. Det er sprekt av et parti å ha ryggrad til å snu i en sak de har støttet i så mange år. Det bør stå respekt av at flertallet i representantskapet har forholdt seg til ny kunnskap, evnet å se helheten, tenkt fremtidsrettet og tatt en avgjørelse på dette grunnlaget.

Avgjørelsen gir oss innbyggere håp. Ikke bare for naturen, men også strømningene det nå kan åpnes opp for med tanke på de utfordringene vi står i. Arbeiderpartiet viser at de forstår sin samtid. De viser at de er fleksible og modige nok til å legge om kursen. Hvem sa at dette skulle gå knirkefritt? Det krever mot, kunnskap, evne til å tenke nytt, saklig dialog og fleksibilitet å nå de målene som Tromsøerklæringa fronter i en tid som nå. Arbeiderpartiet har ikke bare forstått sin samtid, men handler også ut fra den.

Bevar Finnheia har gjennom denne saken sett viktigheten av åpne og demokratiske prosesser rundt avgjørelser. Vi har lært at man noen ganger må slåss for demokratiet også i dag.

Til sist ønsker vi å komme med en oppfordring. Dette til partiene som har sett på Arctic Center som den eneste nøkkelen til økonomisk vekst og fremtidshåp i regionen: Snu! Bli med inn i en mer bærekraftig fremtid dere også, når KS-møtet står. For slik det ser ut nå kommer det forhåpentligvis til å bli noe mer levelig der.

Det burde hvile en viss takknemlighet over det.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse