Annonse
Både som lensmann og kommunestyrerepresentant bør Arnold Nilsen, i likhet med politikerkollega Jasmin Agovic, være, være opptatt av at lover og regler skal følges, skriver Jan Skogheim. Bildet av Nilsen er tatt i forbindelse med hans arbeid som lensmann. Foto: Torgeir Bråthen

Be Jasmin Agovic om unnskyldning, Arnold Nilsen!

I går, 27.02.20, var jeg vitne til et stygt personangrep på kommunestyrerepresentant Jasmin Agovic i Senja kommune. Et personangrep iscenesatt av vår lensmann Arnold Nilsen, representant i samme kommunestyre. På slutten av det direkteoverførte kommunestyremøtet gikk Nilsen til frontalangrep på Agovic fordi Agovic er opptatt av at lover og regler skal følges! Det burde også Arnold Nilsen være! Både som lensmann og kommunestyrerepresentant!

Han påstod til og med at Agovic inntok helterollen, mens de andre fikk skurkerollen, når han er opptatt av at lover og regler skal følges. Dette faller på sin egen urimelighet da Agovic helt siden han ble innvalgt i kommunestyret, og lenge før Sivertsen gikk av som ordfører, har vært opptatt av dette. Og når Nilsen i tillegg bagetelliserer det fiskeri- og havbruksminister Sivertsen har gjort blir en målløs. Og som om ikke det var nok; Han høstet til og med applaus for innlegget sitt!

Personlig synes jeg Nilsen, og kommunestyret, burde bedt Agovic offentlig om unnskyldning! Uten sånne som Agovic er det til enhver tid vært den sterkestes rett som gjelder. Noe som ser ut til fortsatt å være regelen, ikke unntaket, i Senja kommunestyre. Jeg sier Senja, men tenker første og fremst på gamle Lenvik kommunestyre. Der satt det for noen perioder siden også personer som, i likhet med Agovic, prøvde å forandre en ukultur i kommunestyret. Du Arnold Nilsen, og flere avdere andre i Senja kommunestyre, husker kanskje hvordan det endte?

Det som skjedde på slutten av kommunestyret i går burde aldri skjedd! Hverken personangrepet fra Nilsen eller applausen etterpå! Du skulle vært klubbet, Nilsen! Og til dere som applauderte; Dere skulle vært klubbet dere også! Jeg oppfordrer dere til å be Agovic om unnskyldning og støtte han i arbeidet med å gjøre Senja til en lovlydig kommune! Da slipper dere å bruke tid på å besvare innsynssaker og penger på rettsaker. Tid og penger som kunne vært brukt på innbyggerne i Senja kommune. Det fortjener de!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse