Annonse

Bedre kvalitetsstyring i Balsfjord

Balsfjord har gjennom den siste perioden vært preget av rådmannssaken, rot i saksfremgang, manglende gjennomføringskraft og gjennomtrekk i administrasjonen.

Rådmannssaken fra i vinter er enda ikke ferdig gransket og utfallet av saken vet vi dessverre ikke før vi går til valg. Ordføreren er involvert i varslet og det kunne vært greit for velgerne å vite utfallet av granskningen før de gikk til valg.

Rådmannssaken var en meget beklagelig sak hvor kommunens apparater ikke fungerte til å fange opp uroet på rådhuset. I en organisasjon der ledere er villige til å høre på verneombud, tillitsvalgte og arbeidsmiljøutvalg bør det være unødvendig å komme i en situasjon som dette.

Det er ingen ansatte som skal måtte stå frem å varsle på egenhånd. Et slikt varsel mot arbeidsgivers øverste ledelse krever mot og er en altfor høy terskel for å varsle på. Balsfjord kommune som arbeidsgiver må få på plass apparater som fungere og som åpner for konstruktiv dialog mellom ledelse og ansatte, før problemer eskalerer til det nivået det gjorde i rådmannssaken.

Stengingen av Malangseidet skole er en ny sak hvor kommunens apparater ikke fungerer. Pengene ble bevilget i 2015. Saken har skuret og gått, brev har ikke blitt besvart i tider og tiltakene har ikke blitt utbedret. Høyre skal på ingen måte påta oss å ha vært pådriver for å opprettholde Malangseidet skole, vi har vært klar på at vi ønsker ny skole i mange år. Det nevnt, så synes Høyre at skolen er stengt gjennom en meget rotete, uverdig og udemokratisk prosess.

Nøyaktig hva som har gått galt i saken om Malangseidet skole skal jeg være forsiktig med å spekulere i, men det i mine øyner har det tilsynelatende raknet i mange ledd; politikere som må følge opp sine vedtak, enhetsleder som skal forsikre forsvarlig drift, byggforvaltning som skal ivare ta sine bygg og rådmannen som har overordnet ansvar. Uavhengig av hva som måtte være den direkte årsaken til stengingen, så er det tydelig at kvalitetsstyringen har raknet også her.  

Balsfjord kommune trenger å få på plass en kvalitetsstyring der ansatte, politikere og administrasjonen har gode verktøy, ressurser og rutiner til å følge opp vedtak, og til å fange opp hva som ikke fungerer i organisasjonen.

Balsfjord Høyre ønsker en ny styring av kommunen, en moderne styring med nært samarbeid mellom ansatte, kommunens ledelse og det politiske miljø.

Stem Høyre og stem ungt. Godt Valg!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse