Annonse

Jeg begynner å bli meget provosert

Varaordfører Anni Skogman tar bladet fra munnen.

Å konkurranseutsette enkelte tjenester blir gjort for å finne de beste til å levere en spesiell tjeneste.

Jeg begynner å bli meget provosert over hvordan enkelte prøver å forvirre om det de kaller privatisering av kommunens plikter. Tromsø Kommune privatiserer ingen ting! Det vi derimot gjør er å konkurranseutsette enkelte oppgaver.

Hvis kommunen privatiserer noe betyr det at de lar private overta og fraskriver seg ethvert ansvar.

Når kommunen konkurranseutsetter noe er det for å finne de beste til å levere en tjeneste, for kommunen.  Kommunen har altså fortsatt ansvaret.

Er dette så vanskelig å forstå?

Ap, Fagforbundet og flere bruker bevist ordet privatisering. Jeg ser sågar at Ap sin byrådslederkandidat skal stoppe all privatisering hvis de vinner valget. Det er som de fleste forstår meget enkelt. Nettopp fordi det ikke foregår noe privatisering.

Å konkurranseutsette enkelte tjenester blir gjort for å finne de beste til å levere en spesiell tjeneste. Det tas hensyn til kvalitet og pris. Noen ganger vinner også kommunens eget «lag» nettopp fordi de er best. Andre ganger vil det være det private næringsliv som leverer disse tjenestene til kommunen.

Jeg klarer ikke å fatte og forstå hvorfor enkelte mener at det kun er kommunalt ansatte som kan gjøre en jobb. Det er masse flotte og flinke mennesker som jobber i kommunen, men det er det virkelig i det private næringsliv også! Hadde diskusjonen gått på kvalifikasjonene til disse menneskene som skal utføre en jobb hadde jeg forstått det. Men jeg forstår ikke hvorfor det er så viktig, for enkelte politikere, hvilke firmalogo som står på lønnslippen til disse menneskene.

Det er også et paradoks at noen av de som er mest imot privat næringsliv innenfor enkelte sektorer i neste omgang benytter seg av det når det gjelder dem selv. Så moralen for disse politikerne er tydeligvis: Som politiker skal jeg bestemme hvem som skal jobbe hvor og nekte innbyggerne det beste, men jeg selv skal kunne velge det som passer meg best.

For meg er det enkelt, la de beste og mest kvalifiserte utføre jobben. Det være seg også om det er lovpålagte oppgaver for det offentlige.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse