Annonse

Berettiget og uberettiget kritikk

Dette er svært betenkelig og vitner om en holdning der man ønsker å flytte på offentlige arbeidsplasser koste hva det koster vil, bare dette tilfaller Evenes.

Jeg viser til Jardar Jensens tilsvar til nestlederen i LO, Tor-Arne Solbakken, der den tidligere Evenes-ordføreren går hardt ut mot LO sitt standpunkt om å videreføre Andøya flystasjon i Forsvarets operative struktur.

Det er forståelig at Jardar Jensen er fornøyd med regjeringens beslutning om å bygge opp Evenes. Videre er det forståelig at den tidligere Evenes-ordføreren er fornøyd med PwC rapportens innhold som fremhever Evenes som fremtidig MPA base til fordel for Andøya.

Imidlertid vil jeg tro at Jardar Jensen, med bakgrunn som ordfører og statssekretær, er opptatt av at tallgrunnlaget og de vurderinger som legges til grunn for regjeringens beslutning er korrekt. Alle samfunnsaktører, også Jardar Jensen, må være opptatt av at beslutningsgrunnlaget vedrørende nedleggelse og flytting av offentlige arbeidsplasser er reelt og etterprøvbart.

Undertegnede forstår og respekterer LO sitt standpunkt. En nedleggelse av Andøya flystasjon vil ifølge LO ha negative konsekvenser langt utover det regjeringens PwC rapport beskriver. Dette er i tråd med vurderingene til Andøy kommune og Samfunnsøkonomisk Analyse.  

Jardar Jensens tilsvar til LO-nestleder Tor-Arne Sandbakken, viser at den tidligere Evenes-ordføreren nekter, bevist eller ubevisst, å ta innover seg de åpenbare manglene som PwC rapporten inneholder. Dette er svært betenkelig og vitner om en holdning der man ønsker å flytte på offentlige arbeidsplasser koste hva det koster vil, bare dette tilfaller Evenes.

 

 

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse