Annonse
Skansen i Tromsø.

Bevilgninger og vedlikehold av Skansen

Nå tror jeg det går over «stokk og stein» for lederen av kulturkomiteen i Tromsø kommune, Vanja Terentieff. Du har nok ikke fulgt med i timen når du påstår at jeg er alene om å mislike at Tromsø kommune ikke har økonomi til å ta vare på byens ærverdige kultursted  og 1000-årssted, Skansen. Jeg har mange av byens innbyggere, ikke minst Høyre-velgere med meg. De deler mine meninger. Det er gledelig. 

Det burde være unødvendig for meg å gjenta at jeg ikke har noe imot samer. Hvor har du forresten det fra at jeg også har imot andre minoriteter? Hvor henter du din informasjon fra?  Det er ganske frekke påstander du kommer med her om meg. 

Jeg liker alle mennesker og har et godt forhold til folk.

Jeg mener det er dårlig prioritering  av Tromsø kommune å leie ut byens eldste norske kulturbygning. Det riktige er å prioritere bevilgninger til opprustning og drift av Skansen. Polarmuseet som ligger i Søndre Tollbodgate, er ca 50 meter fra Skansen, har ca 60000  -  70 000 besøkende pr år. De fleste av disse er turister og skoleklasser fra inn og utland. Etter besøket i Polarmuseet vandrer de opp til Skansen for å besøke Tromsøs 1000-årssted og Tromsøs eldste kulturskatt. Der blir de møtt av stengte dører, og dermed tapt inntekt for kommunen.

Tromsø kommune må nå ta ansvar for å bevare Tromsøs kulturskatt, Skansen. Kommunen har et kulturbudsjett som blant annet mange festivaler og andre kulturelle tiltak nyter godt av. Skansen, som er så verdifull for historien om Tromsø, bør likestilles med andre kulturformål ved neste tildeling av midler, slik at den kan rustes opp og bli brukt til det den er beregnet til.

Leder av kulturkomiteen i kommunen, Vanja Terentieff, flagger sin store interesse for at samene skal få sitt eget hus i Tromsø. Kan innbyggerne ha tillit til at hun vil bidra til å prioritere midler til Skansen? Å prioritere midler til Skansen er noe vi alle i Tromsø skjønner er nødvendig.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse