Annonse
KRIG: Tre av fire syrere lever i fattigdom i dag. 70 prosent av befolkningen har ikke tilgang på rent vann. Og femåringene som har vokst opp i Syria har ikke opplevd annet enn krig. Foto: NTB Scanpix

Bidra i verdens største og viktigste dugnad

Gjennom årets TV-aksjon håper Røde Kors å kunne gi livsviktig hjelp til mer enn to millioner mennesker i blant annet Syria.

Hver dag befinner millioner av mennesker seg i områder preget av krig og konflikt. De er mennesker som mangler det mest nødvendige i livet som mat, vann, medisiner og trygghet. Årets TV-aksjon skal gå til å hjelpe disse menneskene.

I Syria er vi vitne til en av de verste humanitære krisene vi har sett. Forholdene for de sivile er nå verre enn noensinne. Antallet som behøver nødhjelp og helsehjelp, antallet som er alvorlig såret og antallet som er drept blir bare større og større. I dag er 13 millioner mennesker avhengige av humanitær hjelp.

Tre av fire syrere lever i fattigdom i dag. 70 prosent av befolkningen har ikke tilgang på rent vann. Og femåringene som har vokst opp i Syria har ikke opplevd annet enn krig. Gjennom årets TV-aksjon håper Røde Kors å kunne gi livsviktig hjelp til mer enn to millioner mennesker i blant annet Syria.

Arbeidet i Syria er nå verdens største nødhjelpsoperasjon og Røde Kors og Røde Halvmåne ser lidelsene og roper om fred på vegne av de sivile. Men til tross for den ekstreme situasjonen, kan vi se noen få lysglimt: Røde Halvmåne har i det siste klart å få mat, vann og nødhjelp inn til byer som Madaya og Homs og ingeniører har fått krysse frontlinjene for å reparere vannledninger både i IS-holdte Raqqa og krigsherjede Aleppo. Én uke etter angrepet på en nødhjelpskonvoi i Aleppo, leverte 71 lastebiler livsviktig nødhjelp til 60.000 mennesker i fire byer i Syria.

Det unike med Røde Kors er nettverket de har, verden over, av frivillige. Mennesker som uten vederlag jobber, ofte dag og natt, for å hjelpe andre. Dette arbeidet er forbundet med stor risiko. Nettverket av frivillige i Røde Kors og Røde Halvmåne sørger for at hjelp kommer helt fram i hele landet, også på tvers av frontlinjene. De deler ut mat, nødhjelp og utdanningsmateriell. Gjennom helseklinikker, førstehjelpsposter og ambulansetjeneste kommer helsehjelp og medisiner fram til syke og funksjonshemmede.

Midlene TV-aksjonen samler inn 23. oktober vil, i tillegg til Syria, gå til ni andre land: Libanon, Sør-Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Midlene vil også gå til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge. I dette arbeidet er det også behov for frivillige som vil gi litt av sin tid.

Hvert eneste bidrag er viktig, om du går med bøsse, gir penger eller litt av din tid søndag 23. oktober. TV-aksjonen er verdens største dugnad, og sammen får vi hjelpen helt fram.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse