Annonse
Foto: Reuters

Bjørn Bergers propaganda om Ukraina

Å anføre FNs hovedforsamling og de sterkt provestlige kildene som Europarådet og ICC når det gjelder kritikk av Russlands krigføring, er ikke særlig troverdig.

Bjørn Berger kritiserer den 25/4 professor emeritus Rolf Seljelid  for å spre usannheter om konflikten om Ukraina-konflikten .Det er imidlertid Berger som bevisst driver med usannheter og løgnpropaganda om Ukraina-konflikten. Konflikten begynte med om Ukraina skulle akseptere et lån fra IMF eller et lån fra Russland. Putin tilbød betraktelig bedre betingelser, og Janukovitsj valgte da å godta Putins tilbud fremfor tilbudet fra IMF. Dette var utålelig for USA og Vesten.

I mange år har USA og dets strateger arbeidet med å frariste Russland kontrollen over Ukraina , og få til et regimeskifte der. USA hadde investert $5 milliarder i et regimeskifte og Zigniew Brzezinski hadde i sin bok « The Grand Chessboard» uttalt at Uten Ukraina opphever Russland å være en stormakt. Kuppet i Kiev var initiert og støttet av USA, og var helt i tråd med Brzezinski-doktrinen. Det er kommet frem at Janukovitsj hadde bedt politistyrkene  om å vise tilbakehold , og at georgiske leiesoldater i ettertid har erkjent at de fra opposisjonen og de ekstreme høyrekreftene hadde blitt gitt ordre om å skyte på alt som rørte seg fra tak på offentlige bygninger for å spre mest mulig kaos og hat mot regimet ved å gi det skylden for myrderiene.

EU fremforhandlet en avtale mellom Janukovitsj og opposisjonen der man ble enige om å bilegge striden inntil 25 mai 2014 da det skulle være et nytt presidentvalg. Dette var utålelig for viseutenriksminister Victoria Nuland som sammen med John McCain « tilfeldig var i Kiev disse dagene» Nuland kom med uttalelsen «Fuck EU « og forlangte at avtalen skulle rives i filler n noe som også ble gjort og Janukovitsj ble kjeppjaget fra Kiev. Alle ledere i Ukraina har drevet med grov korrupsjon så Janukovitsj bare fulgte tradisjonen. Etter at Janukovitsj ble kjeppjaget fra Kiev utpekte Victoria Nuland sin foretrukne lakei Arsenj Jatsjenuk som statsminister og Poroschenko som president. Det har derfor aldri vært noe valg etter den lovlige valgte presidenten Janukovitsj ble styrtet  i et kupp våren 2014.

Lederne for de facistiske og nazistiske gruppene Svoboda og Høyre sektor fikk fremtredende stillinger i det offentlige som belønning for å ha bidratt til den ekstreme volden som førte til mange døde og Janukovitsj sitt fall. Det er å minne Berger om at det finnes flotte bilder av Victoria Nuland sammen med Klitscko, Jatsjenjul og lederen for Svoboda, og også et bilde der utenriksminister John Kerry poserer sammen med lederen for Svoboda, lederen for Høyre sektor og Poroschenko. Det finnes også et bilde der John McCain er i munter passiar med lederen for Svoboda.

Selvfølgelig måtte Putin agere mot denne aggresjonen fra USA som truet Russlands sikkerhet. Derfor måtte Krim annekteres da han ikke kunne la flåtebasen gli ut av sin kontroll. Brudd på Folkeretten? Ja, men det var USA som først brøt Folkeretten ved å styrte et lovlig valgt regime. Det bør man ha i minne. Det er helt naturlig at Russland støtter opprørerne i Øst-Ukraina da USA hele tiden har presset på for å få Ukraina og Georgia inn i Nato, noe som vil være en gedigen sikkerhetstrussel for Russland.

USA støtter i dag Ukraina med våpen og opptrening av soldater, da det ukrainske parlamenter har gitt grønt lys for å ta tilbake de opprørskontrollerte områdene med militær makt, noe som vil føre til en konfrontasjon med Russland. Amerikanske myndigheter har uttalt at de ønsker å beholde Ukraina som en vasallstat,så noen frie demokratiske valg i Ukraina kan man se bort ifra.

Å anføre FNs hovedforsamling og de sterkt provestlige kildene som Europarådet og ICC når det gjelder kritikk av Russlands krigføring, er ikke særlig troverdig.

Påstandene om Russlands skyld i Skripal-saken bare renner ut i sanden. Man har hittil ikke kommet med et fnugg av bevis for sine påstander. Påstandene om at det var et gassangrep i Douma som Assad-regjeringen stod bak renner også ut i sanden med null vilje og evne til å fremlegge bevis.

Hvem var det som var kilden til påstanden om et gassangrep i Douma ? Jo, det var «De hvite hjelmene». Denne gruppen har donorer som CIA, Homeland Security, Mossad, State Department via USAID ,Gov.UK, Foreign &Commonwealth Office, sikkerhetsselskapene Olive Grup, Good Harbour, Constellis og Academi  (Blackwater),Holland, Danmark , Tyskland og Japan via Mayday Rescue  foundation som ble etablert av en  tidligere Britisk ex-military  trainer for å overføre donasjonene til «The White Helmets» White Helmets og dets donorer har først og fremst som det  primære mål å styrte Assad, og falske påstander om gassangrep for å fremprovosere et militært angrep mot Assad-regimet er derfor en viktig del av denne gruppens oppgaver.

Jeg tror at Bjørn Berger først og fremst bør kvaltetssikre sine egne meninger før han sender sitt innlegg til Nordlys, før han ber Nordlys om kvalitetssikre innlegget til Seljelid som er faktabasert.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse