Annonse
Likheten mellom Blomseth og de andre partiene på høyresiden er at de plutselig har funnet ut at de skal være reddende engler for småbarnsfamilier og de som har lavest inntekt, skriver artikkelforfatteren.

Blomseths trojanske hest

Blomseth er ikke en venn av folket, han er velferdsprofitørenes soldat.

En gave ligger der med fint og fristene papir. På gavepapiret står det med store, og flotte bokstaver: NEI TIL BOMPENGER! Gaven er gratis og du har et valg om du ønsker å ta den. Eneste problemet er bare at du ikke får vite hva gaven inneholder. Gaven du kan velge er Jan Blomseths trojanske hest. Under det fine gavepapiret ligger en farlig høyreradikal økonomisk politikk som knapt klarer å vente med å slenge med privatiseringspisken og rive ned velferdskommunen vi har bygget opp. Den omvende Robin Hood er klar til å ta fra de fattige å gi til de rike. FrP politikk i praksis, bare nå med nytt gavepapir.

At dette udemokratiske one man showet til Blomseth får herje er et resultat av at samfunnet i for mange år har gått i feil retning. At et ensaksparti får så stor oppslutning på målingene er skremmende, men ikke overaskende. Når forskjellene i samfunnet øker og folk merker en mer urettferdig økonomisk politikk er det all grunn til å bli forbannet. Forbannet på systemet og på politikerne som har tillatt at markedskreftene har fått herje fritt og satt oss i den situasjonen vi er i. Da er veien til høyrepopulismen kort.

Fagforbundet vet hvilket politisk ståsted den sjarmerende Blomseth har. I 2012 stemte han for blankofullmakten til byrådet om å privatisere hele Tromsø kommune uten annen politisk behandling, han har fra 80-tallet, sammen med sin makker Tor Egil Sandnes, hatt stort engasjement får å konkurranseutsette tekniske tjenester som Bydrift, og han stemte for vedtaket om å ikke bygge flere kommunale barnehager. Sammen med Høyre og Venstre klarte FrP og Blomseth å legge ned fire kommunale barnehager og overlate driften til de kommersielle barnehagebaronene i Læringsverkstedet og Norlandia. Blomseth er ikke en venn av folket, han er velferdsprofitørenes soldat.

Likheten mellom Blomseth og de andre partiene på høyresiden er at de plutselig har funnet ut at de skal være reddende engler for småbarnsfamilier og de som har lavest inntekt. Dette gir null troverdighet med tanke på at det eneste regjeringens politikk har gjort, er å øke forskjellene mellom folk. Bryte ned den progressive skattemodellen og ja til flate avgifter. Det er resultatet med den mørkeblåe politikken som føres i Norge i dag. Det er da spesielt å se de gråter deres krokodilletårer i sympati med småbarnsfamiliene når deres økonomiske politikk på alle andre områder tar fra de med minst og gir til de med mest.

Fagforbundet er enig med Blomseth i at bompenger er en usosial avgift og vi vil fortsette kampen for å finne en mer sosial og progressiv finansiering. Men det gjør vi ikke side om side med listen Nei til bompenger. Fagforbundet kan overhodet ikke gå god for en politiker som i flere tiår har stemt for å rasere og privatisere hele Tromsø kommune. Å tro at en politiker som Jan Blomseth etter flere tiår på ytterste høyresiden i norsk politikk har skiftet sin ideologi er som å tro på julenissen.

Fagforbundet ønsker å satse på og utvikle velferden i kommunen, ikke bryte den ned. Vi vil satse på felleskapets løsninger, ikke berike velferdsprofitørene. Arbeidsfolk i Tromsø, jeg ønsker dere et godt valg, og bruk stemmeretten fornuftig!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse