Annonse

Boikotte Rema? Det skjønner jeg ingenting av!

Dessuten må jeg være en forræder, fordi jeg ikke forstår hvorfor Mack skal få lov til å diktere prisene overfor REMA 1000.

Jeg må bare innrømme det; Jeg skjønner veldig lite av den hatske debatten som foregår fordi Mack kan forsvinne i REMA 1000 sine butikker unntatt i nord. Der ord som boikott, bestevenn-avtaler, folkesjel, forrædere og dårligere utvalg særlig går igjen.

La meg ta det siste først; Kan noen svare meg på hvordan vi forbrukere kan få dårligere utvalg av at andre, og flere merker, kommer inn i butikkhyllene? I mitt hode er det motsatt. Utvalget blir tvert i mot større og billigere av en priskrig.

Så ”bestevenn”-avtalene som REMA 1000 har lansert. Her burde ledelsen i REMA 1000 kanskje valgt et annet ord. Eller kanskje ikke kalt det annet enn det det er; Nemlig innkjøpsavtaler. Navnet antyder at her er det noen som prioriteres foran andre. Noe som igjen setter forbrukernes rettferdighetssans på prøve. Ikke bra dere i toppledelsen i REMA 1000.

Så til boikotten som det ropes om. Den skjønner jeg som forbruker ingenting av. Blir Mack mer tilgjengelig om lokale REMA-butikker forsvinner? Lokale REMA-kjøpmenn har, meg bekjent, lov til å tilpasse seg det lokale markedet og ta inn lokale produkter. Også Mack. At noen fordi de er sinte på Reitan vil boikotte sine lokale kjøpmenn bare fordi Reitan og Mack ikke blir enige er meg en gåte. Det gagner i alle fall ikke meg som forbruker om REMA 1000 lokalt må legge ned. Da får nemlig Coop og Norgesgruppen ennå større monopol enn i dag. Noe jeg tviler på vil komme oss forbrukere til gangs.

Jeg må bare komme med ennå en innrømmelse; Jeg kan umulig være nordlending. Dessuten må jeg være en forræder. Forræder fordi jeg ikke forstår hvorfor Mack skal få lov til å diktere prisene overfor REMA 1000. De er jo ikke akkurat billigst i markedet. Som alle andre må også de kunne konkurrere på pris. Og ikke forlange at navnet alene skal gi dem innpass i butikkhyllene. Det kommer i alle fall ikke oss forbrukere til gode. Dessuten; Hvis det å ha sjela til en nordlenning er synonymt med å drikke Macks cider, Macks øl, Macks brus og Macks vann må jeg melde pass. Jeg drikker det som er best og billigst. Og det er i alle fall ikke bare Macks egne produkt.

Til slutt: Om dere føler dere fratatt sjela av REMA 1000; La det i alle fall ikke gå ut over de ansatte og kjøpmennene i REMA som hver dag går på jobb for at vi som forbrukere skal ha et størst mulig utvalg å velge i. Og til en lavest mulig pris! Tvert imot trenger de heller et smil, et klapp på skuldra eller endog en klem. Fordi de orker å stå i det! Om REMA lokalt forsvinner har vi alle tapt. Unntatt konkurrentene da.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse