Annonse
REGNESTYKKE: Stian Bøe har regnet på om det vile lønne seg å bruke bil eller buss, når det innføres bomepnger i Tromsø. Småbarnsfaren har nå utelukket buss, men det er i hovedsak på grunn av tidsbruken. Foto: Nordlys

Bom stopp for familieøkonomien

Da det ble kjent at Tromsø for alvor gikk videre med planlegging av bomstasjoner, gikk SV høyt på banen og lovde rabattordninger for barnefamilier.

Alle med små barn vet at middag klokka 18 er for seint for sultne små mager

Men det vil SV ikke kunne innfri i Tromsø.

Småbarnsfar Stian Bøe har regnet på hvordan han kan unngå bompengeskatten og la bilen stå, men mener det er uaktuelt å bruke tre timer av hverdagen til å komme seg med buss til og fra jobb, via barnehager.

  • Om du har elbil eller dieselbil
  • Om du kjører utenfor eller innenfor rushtid
  • Om du har autopass og dermed får en rabatt
  • Tilby barnehageplasser så nært hjem eller jobb som barnefamilier ønsker
  • Gi rabattordninger på kollektivtilbud til barnefamilier
  • Gi tilskudd til barnefamiliene som må via flere bomstasjoner gjennom andre løsninger, for eksempel gjennom søknad om refusjon

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse