Annonse

Bompenger i visdommens lys! Er det en skivebom for befolkningen i Tromsø område?

Det mest forunderlige er at det første som bompengene skal brukes til er plenfrø og lignende i Tromsø sentrums parkanlegg for over 400 millioner.

Etter å ha lest om hva politikerne i Tromsø kommune er kommet fram til av hva som brukerne av bilen skal utsettes for, ser jeg det nødvendig å komme med et varsel om hva dette kan ende opp med for befolkningen. Et pensjonistektepar i Bodø fortalte meg at de, som er minimumsbrukere av bil har en bompengeutgift på tusen kroner i måneden, altså kroner 12 000 i året. Dersom vi tar utgangspunkt i en skatteprosent på 37% vil det si at pensjonen reduseres med hele 19 000 kroner.

Når vi i Tromsø kan se frem til at en barnefamilie kan komme opp i en årlig bompengeutgift på hele 25 000 kroner kan man jo lure på hvor politikerne våre er i visdommens sfære?

Barnefamilien må da ha en økt inntekt på 40 000 kroner. I viten om at medianinntekten for aleneboende i Troms ligger en plass mellom 180 til 280 tusen i årslønn ser dette drastisk ut spør du meg. Og hvis vedkommende har barn er det åpenbart at der ikke fins rom for ekstra ti-tusener i årlige bompengeutgifter?

Og angående visdom, kan man si at alle kvinner som menn i FRP er vise, siden de stemte mot, mens bare en person i partiet høgre er vis? Og man kan forundre seg over Senterpartiet ved Sandra Borch som skulle skjerme befolkningen i utkantstrøkene for store bilutgifter har stemt for bompenger? Har partiet tenkt på at befolkningen i utkantstrøkene må til byen for handel og vandel?

Og det mest forunderlige er at det første som bompengene skal brukes til er plenfrø og lignende i Tromsø sentrums parkanlegg for over 400 millioner. Etter dette kommer sykkelstiene, mens melkekua bilen må vente på å få en smidig løsning først i slutten av prosjektperioden.

Våre problemer kan da løsest på kort sikt ved å etablere toplanskryss der trafikken korkes seg en halvtimes tid morgen og ettermiddag. Noe vi kan betale med bensinavgiften!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse