Annonse

Bompenger i visdommens lys! Er det en skivebom for befolkningen i Tromsø område?

Det mest forunderlige er at det første som bompengene skal brukes til er plenfrø og lignende i Tromsø sentrums parkanlegg for over 400 millioner.

Etter å ha lest om hva politikerne i Tromsø kommune er kommet fram til av hva som brukerne av bilen skal utsettes for, ser jeg det nødvendig å komme med et varsel om hva dette kan ende opp med for befolkningen. Et pensjonistektepar i Bodø fortalte meg at de, som er minimumsbrukere av bil har en bompengeutgift på tusen kroner i måneden, altså kroner 12 000 i året. Dersom vi tar utgangspunkt i en skatteprosent på 37% vil det si at pensjonen reduseres med hele 19 000 kroner.

Når vi i Tromsø kan se frem til at en barnefamilie kan komme opp i en årlig bompengeutgift på hele 25 000 kroner kan man jo lure på hvor politikerne våre er i visdommens sfære?

Barnefamilien må da ha en økt inntekt på 40 000 kroner. I viten om at medianinntekten for aleneboende i Troms ligger en plass mellom 180 til 280 tusen i årslønn ser dette drastisk ut spør du meg. Og hvis vedkommende har barn er det åpenbart at der ikke fins rom for ekstra ti-tusener i årlige bompengeutgifter?

Og angående visdom, kan man si at alle kvinner som menn i FRP er vise, siden de stemte mot, mens bare en person i partiet høgre er vis? Og man kan forundre seg over Senterpartiet ved Sandra Borch som skulle skjerme befolkningen i utkantstrøkene for store bilutgifter har stemt for bompenger? Har partiet tenkt på at befolkningen i utkantstrøkene må til byen for handel og vandel?

Og det mest forunderlige er at det første som bompengene skal brukes til er plenfrø og lignende i Tromsø sentrums parkanlegg for over 400 millioner. Etter dette kommer sykkelstiene, mens melkekua bilen må vente på å få en smidig løsning først i slutten av prosjektperioden.

Våre problemer kan da løsest på kort sikt ved å etablere toplanskryss der trafikken korkes seg en halvtimes tid morgen og ettermiddag. Noe vi kan betale med bensinavgiften!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse