Annonse
Jens Ingvald Olsen slår tilbake mot Børre St. Børresen.

Børresens utbrudd

Børresen ser ut til å mene at de politiske lederne i fylkestinget bevisst ikke ønsket å behandle regjeringas forslag. Men det blir, sjøl i en oppheta valgkamp, i overkant overkill å betegne det jeg sa for løgn.

Det skal Børre St. Børresen, Venstres listekandidat i Troms og Finnmark ha, han er finnmarksmester som tilhenger av fylkessammenslåinga, og han er utrettelig i strevet.. Samtidig er det naturligvis ikke hyggelig for han, og Venstre, at de får stadig lavere tilslutning. Men nå kan det virke som det går over styr. Når han i nordnorskdebatt.no fredag 16.august med brask og bram angriper undertegnede for løgn, bør han jo ha et nokså solid grunnlag for det.

Jeg var altså ikke unøyaktig, upresis, eller ikke fyllestgjørende nok i det jeg sa på debattmøtet i Vadsø 10.august. Nei, Børre St. Børresen sier jeg presenterte en løgn.

Hva var saka? Jo, jeg sa at i regjeringas proposisjon 84S om regionreformen til Stortinget som kom 5.april 2017, skreiv regjeringa at regionreformen i Nord-Norge skulle behandles på et seinere tidspunkt, og jeg sa, med en humoristisk mine, at finnmarkingene var «så naiv at de stolte på regjeringa», og at det derfor ikke ble noe omfattende debatt om saka på forsommeren 2017. I desember 2016 hadde nemlig også fylkestinget i Finnmark behandlet de såkalte «nabosamtalene» for fylkessammenslåinger, og vedtatt at Finnmark ønsket å bestå som eget fylke.

Børresen ser ut til å mene at de politiske lederne i fylkestinget bevisst ikke ønsket å behandle regjeringas forslag. Men det blir, sjøl i en oppheta valgkamp, i overkant overkill å betegne det jeg sa for løgn. Jeg skal ikke lage noen større affære av Børresens skriverier, og jeg tror mine utsagn i debatten i Vadsø er langt unna det man under normale omstendigheter kaller løgn. Sjøl i en normal valgkamp fortjener et slik utsagn ikke en slik betegnelse. Så spørs det om Børresens adrenalinrush hjelper Venstres iherdige kamp for å gjennomføre tvangssammenslåinga av Troms og Finnmark fylkeskommuner.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse