Annonse

«Byen først»

Donald Trumps «Amerika først» er blitt Senterpartiets nye kamprop: Nå jubles det «Byen først».

Sjelden har en beskrivelse vært mer treffende enn Oddvar Nygårds beskrivelse av tafatte Tromsø politikeres idealdyrkelse av president Trump.

Ifølge Nygård har de lært kunsten om alternative fakta.

Med hodet fullt av alternative fakta stiller ordfører kandidatene fra Fremskritts partiet og Senterpartiets til dyst sterkt inspirert av filosofiske ideologier fra Komiske Ali.
Allerede før konkurransen er vinneren i sikte. Man skal ikke være smålåten når man øser sin beundring over vinneren, Marlene Bråten. Selv på hjemme bane har ikke Trump en mer hengiven og fantasirik beundrer enn vår håpefulle Trump tilbeder.

Som sitt store forbilde som bygger gjerde mot Mexico, ønsker Senterpartiets Trump kopier et jernteppe av bomringer rundt byen.

I likhet med sitt store forbilde holder Marlene Bråthen plakaten «Byen først» høyt over hodet.

Til ære for sitt store ideal har partiet sparket de dyktigste til ære for den gode sak. Geir Toften politiske åpenbaring led under Trump ideologiens vrede, og blei kastet ut. Som Paulus i hin svunne tider falt synet av det kjetterske hierarki fra hans øyne, og nå forsøker han og finne tilbake  partiets distriktspolitikk. Bedre sent enn aldri. De urbane som alle bor innenfor sitt store ønskemål, bomringene er lettet over hans sorti.  Toftens motstand mot bomringer like meningsløs, som ordtaket. Det er for sent å snyte seg når nesen er borte.

Toften og Bråten ivret begge for bompenger. Saken er allerede vedtatt i bystyret og er derfor meningsløs å debattere, med mindre at saken kommer som ny sak i bystyret, om innføring eller stopp av bomring. Senterpartiets handtering av saken framstår som en nyoppføring av eventyret «God dag mann økseskaft». Er dette troverdig politikk? Slagsvold Vedums uttalelser at skole sykehjem, og andre gode helsetilbud er viktig for bygdene behandler Bråten som «fake news».

I sin kamp mot partiets distriktspolitikk kjempet Marlene Bråten for nedleggelse av legekontorene rundt om i distriktene. Pengene burde heller brukes på lek og moro til barn og unge i byen. Som Trump «Byen først» mener hun mangt og meget, ulikt fra dag til dag. Goddag-mann-økseskaft-politikk.

Man må sitere Oddvar Nygård enda en gang. De gjør bare som sitt store forbilde. De lager sine egne alternative fakta. Dessverre for Trump-tilbederne, enten de er fra Fremskrittspartiet eller Det nye bypartiet, det glemte Senterpartiet, det som gjelder er beviselige fakta. Og hvor er de?

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse