Annonse
FLASKEHALS: Køen med biler på vei over Sandnessundbrua øker. Nå forlanger bydelsrådet her på Kvaløysletta at Tromsø kommune står fast ved beslutningen om å velge alternativet med ny bru, som gir raskest løsning på trafikkproblemene.

Bygg bru fra Selnes til Tromsøya!

Det må bygges Selnes-forbindelse nå.

Bru til Selnes er i dag den eneste realiserbare nye forbindelsen til Kvaløya.

Vi er i dag i den unike situasjonen at vi har et veiprosjekt til Kvaløya som støttes av både Tromsø kommune, Troms fylkeskommune og Statens Vegvesen.

Dette bør vi applaudere og dra nytte av. Vi kan for eksempel kreve at bruene til Kvaløya – både den gamle og den nye – blir utstyrt med høye rekkverk ala det som Tromsøbrua har i dag.

Vi har nå i omtrent 10 år levd med en tilnærmet byggestopp på Kvaløysletta og store deler av Kvaløya. Skal vi nå på grunn av at Høyre og Fremskrittspartiet ønsker omkamp om tunnel til Håkøya, oppleve at en byggestopp blir forskjøvet med ytterligere 15 til 20 år?

En ny bru til Selnes vil også gjøre det mulig å utvikle Slettatorget til et enda bedre bydelssenter.

Ved bru til Selnes vil vi også oppleve at trafikken over dagens Sandnessund bru vil kunne reduseres med 70-80 prosent. Det vil si at dagens kollektivtransport vil kunne øke frekvensen betraktelig uten at det legges begrensninger på øvrige trafikanter.

Når en også vet at Tromsø kommune i sin arealplan for 2015-2026 har byggeplaner for både Kvaløysletta sentralt og  Slettaelvafeltet, vet en også hvor trafikkbildet vil øke mest etter at en ny forbindelse er etablert. Men som kjent har vi byggestopp inntil en ny forbindelse er etablert.

Derfor må det bygges Selnesforbindelse nå – og bygg tunnell til Marislett med arm til Håkøya når det problemet melder seg.

PS: Da har heller ikke nevnt kostnadene.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse