Annonse

Bygg Nord-Norge banen!

Tesla Powerpacks gjør det mulig å kjøre tog på batteri. Batteriene kan byttes på stasjonen med passende intervall.

Oppgave: Å transportere 43.000 vogntog med fisk hvert år til Europa. EU krever at minst 50% av gods skal fraktes på jernbane.

Vei: Selv med batterilastebiler vil det bli store påkjenninger på veiene i form av piggdekkslitasje og interaksjon med andre trafikanter, vinter som sommer.

Bedre sikkerhet: En speiderdrone på hvert lokomotiv vil øke sikkerheten og varsle om hindringer som ras, rein eller andre hindringer. Ulykken i Danmark nylig der to døde, kunne vært unngått med speiderdrone. Dermed kan toget stanse i tide. Reinen kan utstyres med klaver fra Nofence slik at den holder seg unna sporet. Mye billigere enn reingjerder.

Andre nasjoner bygger ut nye baner i stort tempo, og det kan være lønnsomt å kvalitetssikre den foreliggende utredningen hos disse.

Tesla Powerpacks gjør det mulig å kjøre tog på batteri. Batteriene kan byttes på stasjonen med passende intervall. Dermed unngår vi elektrifisering via kjøreledning som er dyrt i bygging og vedlikehold.

General Electric jobber med dette for California, og Bombardier lanserer batterilokomotiv. I Australia har de en linje i drift med solceller på taket.

Å samle Norge til et landfast transportrike må da være en milepæl å strekke seg etter for kong Harald den femte?

Kilder: Ordfører Eva Helene Ottesen, Gratangen.

Nofence.no

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse