Bygg Nord-Norge banen!

Tesla Powerpacks gjør det mulig å kjøre tog på batteri. Batteriene kan byttes på stasjonen med passende intervall.

Oppgave: Å transportere 43.000 vogntog med fisk hvert år til Europa. EU krever at minst 50% av gods skal fraktes på jernbane.

Vei: Selv med batterilastebiler vil det bli store påkjenninger på veiene i form av piggdekkslitasje og interaksjon med andre trafikanter, vinter som sommer.

Bedre sikkerhet: En speiderdrone på hvert lokomotiv vil øke sikkerheten og varsle om hindringer som ras, rein eller andre hindringer. Ulykken i Danmark nylig der to døde, kunne vært unngått med speiderdrone. Dermed kan toget stanse i tide. Reinen kan utstyres med klaver fra Nofence slik at den holder seg unna sporet. Mye billigere enn reingjerder.

Andre nasjoner bygger ut nye baner i stort tempo, og det kan være lønnsomt å kvalitetssikre den foreliggende utredningen hos disse.

Tesla Powerpacks gjør det mulig å kjøre tog på batteri. Batteriene kan byttes på stasjonen med passende intervall. Dermed unngår vi elektrifisering via kjøreledning som er dyrt i bygging og vedlikehold.

General Electric jobber med dette for California, og Bombardier lanserer batterilokomotiv. I Australia har de en linje i drift med solceller på taket.

Å samle Norge til et landfast transportrike må da være en milepæl å strekke seg etter for kong Harald den femte?

Kilder: Ordfører Eva Helene Ottesen, Gratangen.

Nofence.no

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse