Annonse
TUNGE TIDER: Byrådet, her med byrådsleder Øyvind Hilmarsen t.v. og Kristoffer Kanestrøm som nr. 2 fra venstre.

Byrådets ene fikenblad

Etter å ha ledet kommunen i over tre år, vasker de hendene sine med de rødgrønne som unnskyldning. Dette er en sutrekultur fra kommunens politiske ledelse som vi ser med bekymring på.

Den kalde skulder fra egen regjering har ikke de to fra byrådet funnet plass til å nevne i sitt svarinnlegg. I stedet kan de fortelle oss at det er Arbeiderpartiet som har skylden.

Det er tunge tider på Rådhuset i Tromsø. Særlig i den etasjen byrådet har installert seg, bak lukkede dører. Så tungt er det å styre Tromsø at byrådets medlemmer må vaske hendene sine i offentligheten nær sagt hver bidige dag, på grunn av all smuss de får slengt etter seg.

Nylig var det f.eks. et leserinnlegg i Nordlys som totalt demonterte byrådets skrytesak om de 40 nye sykehjemsplassene de hevder de har skaffet til byens eldre og omsorgstrengende. Skribenten bak innlegget kledte byrådets fremstilling av egen innsats naken, og viste hvordan man trikser med ord og tall for å ta seg best mulig ut.

Affæren med byrådets eldresatsing fremsto etter dette så pass pinlig at både byrådsleder Øyvind Hilmarsen (H) og byråd for helse- og omsorg, Kristoffer Kanestrøm (Frp), har måttet rykke ut av elfenbenstårnet og svare her i avisa. 

I svaret toer de igjen sine hender. Først innrømmer de at de har store problemer med å oppfylle behovene til de omsorgstrengende eldre i Tromsø. Eller som det heter på politikerspråk, de innrømmer å ha visse «utfordringer». Oversatt til norsk betyr dette ordet som regel at politikerne ikke kan holde hva de har lovet. 

Samhandlingsreformen er en av disse «utfordringene». Kommunen har ikke plasser å tilby eldre som er utskrivningsklare fra UNN. Dette faktum var byrådet klar over allerede da de tiltrådte, og skrev i sin politiske tiltredelseserklæring at denne situasjonen var noe de så «med bekymring på». Men samme sted lovet de å «arbeide opp mot staten» for å få løst problemet.

Over tre år senere kan vi fastslå at de har mislyktes totalt. Senest i høst har Erna og Siv sagt blankt nei, og gir null og niks i drahjelp til Tromsø kommune.

Den kalde skulder fra egen regjering har ikke de to fra byrådet funnet plass til å nevne i sitt svarinnlegg. I stedet kan de fortelle oss at det er Arbeiderpartiet som har skylden. Etter å ha ledet kommunen i over tre år, vasker de hendene sine med de rødgrønne som unnskyldning. Dette er en sutrekultur fra kommunens politiske ledelse som vi ser med bekymring på.

Ordet her er ansvarsfraskrivelse. Det er ikke noe vakkert syn, men har blitt byrådets ene og faste fikenblad.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse