Annonse

Byrådets pinlige treghet

For Frp, som markedsfører seg som eldreomsorgpartiet, må denne galopperende flausen være mer enn pinlig.

For hele byrådet vil deres manglende gjennomføringsevne på hovedløfter i valgkampen utgjøre et politisk testamente som opposisjonen vil elske.

Fire år etter at de ble valgt inn i rådhuset for å styre Tromsø kommune har de fått til urovekkende lite. Det er et oppsiktsvekkende faktum at det borgerlige byrådet, dannet av Høyre, Frp og Venstre, er i ferd med å sette rekord i kunsten å bryte valgløfter. Det ene løftet etter det andre ser nå ut til å forvitre, dunste bort i den blå atmosfæren som heter det borgerlig styrte Tromsø. 

En av kjepphestene til den borgerlige opposisjonen da de rødgrønne regjerte, ble sluppet løs ved enhver tenkelig anledning når de raste mot den kommunale eiendomsskatten. Den lovet Frp og Høyre at de skulle avskaffe bare velgerne sendte dem inn i rådhuset. Nå har de sittet ved makten i tre år, og eiendomsskatten lever i beste velgående, uforandret fra nivået ved forrige kommunevalg. 

Denne høsten skal det siste budsjettet i denne valgperioden vedtas. Kanskje kommer det en symbolsk endring av eiendomsskatten for å redde skinnet. Kanskje ikke. Med det tempoet byrådet holder vil det ta flere skuddår å avskaffe denne skatten. Saken er et løftebrudd av første rang overfor velgerne. Men det er langt fra det eneste eller mest alvorlige. Det lovede badelandet er fortsatt i det blå og oddsene tilsier at det mest sannsynlig aldri vil bli realisert.

Onsdag kunne vi her i avisa konstatere at prestisjeprosjektet Otium er skjøvet inn i en dunkel fremtid. I april i år lovet byråden for helse og omsorg, Frps Kristoffer Kanestrøm, at denne høsten ville spaden gå i jorda for Otium. Det gjør den ikke. Kanestrøm opplyser nå at det blir ingen byggestart i år og han kan heller ikke si noe om når det vil skje. Etter alle solemerker kommer man ikke i gang til neste år heller. Det som da er uomtvistelig klart, er at på fire år har ikke byrådet klart å starte opp et prosjekt som det har vært full politisk enighet om i årevis og som var en av merkesakene Frp lovet de eldre og omsorgstrengende i valgkampen. Nå har sendrektigheten gjort dem til grove løftebrytere. For Frp, som markedsfører seg som eldreomsorgpartiet, må denne galopperende flausen være mer enn pinlig. For hele byrådet vil deres manglende gjennomføringsevne på hovedløfter i valgkampen utgjøre et politisk testamente som opposisjonen vil elske.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse