Annonse
Det meldes om stor økning i salget av DAB radioer til bil. Men artikkelforfatteren mener DAB er en utdatert teknologi. Foto: NTB Scanpix

DAB radio - en dårlig løsning

Det serveres mange udokumenterte påstander som i det beste fall er mangel på faglig informasjon? Kanskje har politikerne ikke fulgt med i timen?

Avgjørelsen føyer seg inn i rekke av Stortinges uforståelig avgjørelser.

Viser til innlegg i avisa iTromsø torsdag 14. juli 2016 av forfatterne Svein Harberg (H) og Kårstein Eidem Løvaas (H) som er medlem av Stortingets Familie- og kulturkomité!!

Det serveres mange udokumenterte påstander som i det beste fall er mangel på faglig informasjon? Kanskje har politikerne ikke fulgt med i timen?

 

Vi kan se på noen av påstandene:

 

1 - Påstand: “et rustent FM-nett” : I så fall har ikke NRK fulgt opp de samfunnsoppgaver de får penger via lisens og statsbudsjettet til å vedlikeholde FM nettet.

2 - Neste påstand: “og over til et topp moderne digitalnett”.

 

Til informasjon er DAB teknologien fra 1980 årene!

 

Og det var før internet ble en realitet.

3 - NB! Det er bare Norge som skal slukke FM nettet. Sverige og Storbritannia har revurdert sine planer.

4 - Bedre dekning med DAB påståes det! Og det er i et land der topografi med dype fjorder, høye fjell og spredt bosettingsmønster. Min påstand at dette er da omvent.

FM har mye lenger rekkevidde enn DAB derav bedre dekning med FM!

5 - Atter en påstand uten dokumentasjon. “DAB styrker beredskapen”.

 

Hvor forfatterne henter dette fra er meg en gåte. Her ville jeg gjerne ha en dokumentasjon fra dem. Og husk at DAB sendingene er avhengig av klokka som hentes fra GPS signalet i satellittene!

Ved en katastrofe, hvor stor del av befolkningen og besøkende fra andre land har DAB radioer og tilfredsstillende dekning for å motta slik informasjon i 2017?

 

Slik kunne jeg fortsette å mot gå flere av påstandene i artikkelen, men jeg er da innforstått med at det er for sent. Norges befolkning vil lide! Innenfor en 10 års periode vil internett i kombinasjon med 5G overta med å streame radio, og ikke DAB er nå min påstand.

Hvem tar regningen da?

Avgjørelsen føyer seg inn i rekke av stortinges uforståelig avgjørelser, som nedleggelse av Lorang C(E-Lorang) og flyavgift i et land avhengig av fly for at samfunnet skal fungere.

 

 

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse