Annonse
Martin Meisterlin, daglig leder i Deadline Media.

Dagens tips til nordnorske bedriftsledere: Lys ut alle stillingene dine!

Etter snart 16 år som leder, gikk jeg denne høsten på min første rekrutteringssmell. Vi skulle ansette én person, ei prosjektlederstilling. Og det har vist seg å være en nesten umulig oppgave.

Det er mange faktorer som avgjør hvor vellykket en rekrutteringsprosess er, alt fra innhold, distribusjon, hvordan bedriften fremstår for potensielle nye arbeidstakere og ikke minst timing. Er det søkere med rett kompetanse på jobbjakt akkurat når du trenger det? Vi tør ikke lengre stole på det, hvert fall. 

I dag lyste vi ut ALLE stillingene våre: Fotografer, klippere, prosjektledere, grafikere, innholdsprodusenter og kommunikasjonsrådgivere. Med andre ord, vi viste frem hvilke stillinger vi har i dag og dermed vil være interesserte i å ansette, men også stillinger vi ser for oss i fremtiden. Jeg tror vi må være åpne i Nord-Norge. Åpne for kompetanse. 

Da må vi vise hva vi har å by på. Vi må ganske enkelt vise hvilke karrieremuligheter som finnes i her. 

Deadline Media er nok ikke alene om å ha stillinger som krever en spesiell kompetanse, og vi kan ikke stole på at den rette søkeren dukker opp akkurat når vi trenger det. Faktisk så er det slik at bare én av åtte ansatte hos oss, er ansatt på “vanlig” måte. Resten har vært mye tilfeldigheter. Og de har utvikla oss dit vi er i dag. 

Derfor gjorde vi dette. Selvfølgelig for oss, men også fordi vi bestemt mener at dette er én måte næringslivet her i nord kan tiltrekke seg søkere som kanskje normalt ikke ville søkt.

Vi fikk inn tjue relevante henvendelser i løpet av seks timer. 

Så om du du er næringslivsleder i Nord-Norge. Vær så snill og fortell folk hvilken type kompetanse du trenger. Ikke bare en åpen søknad som er generell til alle stillinger, men vis hvilke stillinger dere har og trenger fremover. Det kan hende du blir positivt overraska. 

PS: Det nesten er skummelt å vise potensielle strategier ved å lyse ut stillinger vi tenker kan være aktuelle hos oss fremover. Og det kan være skummelt å gi et så konkret rekrutteringsråd til alle næringslivsledere, også konkurrenter. Men ærlig talt. Vi står sammen om dette, nå skal vi løfte frem karrieremulighetene her. Det kryr av dem.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse