Annonse
UMULIG: De som har planlagt denne terminalen kan umulig ha hatt gjestene i fokus, skriver Stein Ivar Johnsen. Foto: Torgrim Rath Olsen

Dårlig planlagt terminal

I går hadde jeg min første tur til terminalen på Prostneset og inntrykket var ikke særlig positivt.

For det første blir vi som reisende med hurtigbåten nødt til å gå opp (eller ta heisen) til andre etage for deretter å ta rulletrapp ned igjen for å komme oss ut.

Man kan selvsagt gå ut i fra andre etasje og ned den tillagede bakken for å komme til kainivå. Hvordan blir denne bakken på vinteren?

For det andre så er ikke merkingen særlig god. Hørte flere som klaget på at det var vanskelig å finne frem.

Det er ikke merket med tekst men med symboler, og det var ikke vanseklig å se at mange strevde med å forstå symbolene.

Den tida jeg satt og tok en kaffe var det et titalls gjester som stoppet ved kaffen og spurte om veien til hurtigruten. Ikke så rart når det er en smal gang mellom to butikker man må gå. Og den er merket over inngangen, ikke med tekst, men med symboler i duse farger som ikke er lett å få øye på.

Og det var folk som lurte på hvordan man kommer seg ut, hvor de skulle gå. Når de fikk beskjed om å ta rulletrappen ned ristet de bare på hodet. Det var mange fortvilte sjeler på terminalen denne mandagen.

De som har planlagt (eller er det egentlig planlagt?) denne terminalen kan umulig ha hatt gjestene i fokus. Det meste tyder på at butikkene er i fokus siden vi blir styrt forbi alle butikkene når vi ankommer i stedet for å kunne ta raskeste vei ut.

Det er selvsagt fint å få tak over hodet i Tromsø med ny terminal, men det er også det eneste positive med hele det store bygget.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse