Annonse
Røykingen ved hovedinngangen gir langt fra noe godt førsteinntrykk for besøkende ved det som faktisk er Nord-Norges største arbeidsplass med 6500 ansatte. Foto: Gaute Bergsli

For dårlig, UNN!

Det er trist at UNN blåser i både de mange som plages av sigarettrøyk, og røykerne selv.

Selv om røyking er til sjenanse, ønsker de fleste røykere å opptre hensynsfullt overfor andre. Men røykerne utgjør nå et mindretall som faktisk har krav på å bli behandlet med respekt og forståelse.

Siden 2011 har Universitetssykehuset Nord-Norge vært et røykfritt sykehus, i alle fall på papiret. Da ble det gamle røykerommet stengt, og røykerne ble sendt utendørs.

UNN-ledelsen slo den gang fast at røyk er til sjenanse ved et sykehus, og en helsemessig belastning for syke mennesker som er på UNN. Det skulle derfor ikke være tillatt å røyke inne i sykehusets lokaler, og heller ikke rett utenfor hovedinngangen.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse