Annonse
Røykingen ved hovedinngangen gir langt fra noe godt førsteinntrykk for besøkende ved det som faktisk er Nord-Norges største arbeidsplass med 6500 ansatte. Foto: Gaute Bergsli

For dårlig, UNN!

Det er trist at UNN blåser i både de mange som plages av sigarettrøyk, og røykerne selv.

Selv om røyking er til sjenanse, ønsker de fleste røykere å opptre hensynsfullt overfor andre. Men røykerne utgjør nå et mindretall som faktisk har krav på å bli behandlet med respekt og forståelse.

Siden 2011 har Universitetssykehuset Nord-Norge vært et røykfritt sykehus, i alle fall på papiret. Da ble det gamle røykerommet stengt, og røykerne ble sendt utendørs.

UNN-ledelsen slo den gang fast at røyk er til sjenanse ved et sykehus, og en helsemessig belastning for syke mennesker som er på UNN. Det skulle derfor ikke være tillatt å røyke inne i sykehusets lokaler, og heller ikke rett utenfor hovedinngangen.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse