Annonse
Foto: Arkiv

Dårlig med velvilje fra kollegaer i Hammerfest?

Arbeiderpartiets mann Simensen, på Stortinget for hele Finnmark, har ifølge FD tatt opp kampen for VargsundXpressen. At Hammerfests politikere mener at vi må se helheten i kollektivtilbudet ved kysten, og ikke bare strekningen Hammerfest – Alta, det skjønner stortingsrepresentanten ikke.

Hvilke signaler sender Finnmark Arbeiderpartis stortingsrepresentant oss?
Har han kanskje ikke fått med seg hvor mye dårligere kollektivtilbudet ellers har blitt ved kysten? Har han ikke fått med seg hvor dårligere busstilbudet mot Hammerfest har blitt? Har han ikke satt seg inn i hva for et stort pengesluk VargsundXpressen er? Hvilke signaler sender Finnmark Arbeiderpartis stortingsrepresentant oss? Hvor er solidariteten med distriktene? Hva sier dette om hans politikk, hans engasjement for kystens befolkning?
 
Jeg ser NordkappXpressen, bussruten som går flere ganger om dagen direkte fra Alta til Nordkapp, den har ingen ”times-venting”. En rute nøye planlagt for turister fra Alta flyplass ser det ut som. Og at fylkeskommunen ikke klarer å få denne ruten til og korrespondere mot Hammerfest, ser for meg ut til å være et bevist valg. Og det er jo både tragisk og rart at kollektivtransport mot kyst og fiskerinæring har blitt nedprioritert. 
 
Vil med det samme spørre; er det Fylkeskommunens oppgave å frakte turister?

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse