Annonse
Slik ble «Chuks» hedret av lagkameratene.

Denne støtten er fotball på sitt beste

«Chuks» historie er kanskje alarmklokken regjeringen trenger for å innse at integreringen på mange måter beriker landet vårt.

For det er riv ruskende galt at en mann som har stiftet familie, har et drøss med venner og bidrar til samfunnet skal oppleve at livet faller i tusen biter.

 «Alle» kjenner historien til Skjervøy-spilleren «Chuks» nå. Hele fotballklubben Skjervøy har siden de fikk sjokkbeskjeden forrige uke vært snudd fullstendig på hodet. Og det har de all grunn til. De jobber for en ressurssterk mann som håndhilser på alle før treningen begynner, setter andre foran seg selv og får en fotballgarderobe til å bryte sammen i gråt når han ikke er der lengere.

Selv om jeg aldri har møtt «Chuks» er beskrivelsene av han som er kommet frem i lyset mer enn nok for meg til å ta opp pennen og la engasjementet brenne. At en person som er såpass velfungerende i samfunnet med et bredt sosialt nettverk skal sendes tilbake til et konfliktherjet Nigeria kan for mange virke uforståelig. Faktum er at det er uforståelig. Såpass ærlig må i hvert fall jeg være.

For det er riv ruskende galt at en mann som har stiftet familie, har et drøss med venner og bidrar til samfunnet skal oppleve at livet faller i tusen biter. «Sånn er loven», mener noen. Oftest er det greit å lene seg tilbake på loven, men her må det gjøres et unntak.

«Chuks» historie er kanskje alarmklokken regjeringen trenger for å innse at integreringen på mange måter beriker landet vårt. Han er et eksempel til følge for vellykket integrering, og bør gi regjeringen motivasjon for et enda åpnere Norge.

Se på hva «Chuks» har fått frem i fotballen, da. En samlet Troms fotballkrets, hvor lag som TUIL, Senja, Finnsnes, Fløya, Ishavsbyen, Salangen og Skarp i kledd oppvarmingstrøyer med nummer 14 engasjerer seg og viser støtte. Det er fotball på sitt beste. Det er nå, ved slike situasjoner vi ser hva fotball egentlig handler om.

Samhold, respekt og målrettet arbeid. Lokalfotballen i distriktet har sett ut som et eneste svært lokomotiv med tunnelsyn på vei mot et felles mål; La «Chuks» bli.

Og jeg henger meg på. Årets russ hengte seg for øvrig også på når de markerte årets tog med en smilende «Chuks» i tet. La for all del «Chuks» bli. En mann som engasjerer så mange mennesker bør ikke bli kastet ut, det er tvert i mot en ære at han er her.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse