Annonse
Narvikfjellet er et vakkert skue, med Ofotfjorden som bakteppe. TV-sendinger herfra vil være svært god reklame både regionalt og nasjonalt. (Foto: Rune Langnes)

Derfor bør Narvik få VM i alpint

Arctic race ble en ubetinget suksess. For landsdelen. For Norge. For millioner av tv-seere. Tar vi lærdom av dette bør Narvik få arrangere VM i alpint i 2025.

Nasjonalt eller internasjonalt; få steder kan konkurrere med nordnorsk natur. Sånn er det bare.

Nasjonalt eller internasjonalt; få steder kan konkurrere med nordnorsk natur. Sånn er det bare. Hurtigruten gjør det godt. Turister fra mange land er trollbundet av det vakre og storslagne landskapet i Norge. Ikke minst i nord. Trollfjorden trollbinder mange tusen turister. Hvert eneste år. Det samme gjør Lofoten. Eller turistmagneten Nordkapp. Bare for å nevne noe.

Sykkelrittet Arctic race ble en suksess nærmest uten sidestykke. Ikke bare blant sportsinteresserte. Men det medførte TV-sendinger til millioner av seere som også ble bergtatt av det unike landskapet som landet vårt består av. Sjefredaktør i avisen Fremover, Marit Ulriksen, skrev nylig at et alpin-VM i Narvik vil involvere over 500 utøvere. Og Ulriksen anslo at 20-30 TV-stasjoner vil innta malmbyen med sine sendinger. Narvikfjellet er et spektakulært skue. Utenom det rent sportslige, tenk for en reklameverdi det vil ha med TV-sendinger herfra. Det vil by på noe eksotisk som garantert vil treffe mange.

10.000 mennesker møtte opp i sentrum av Narvik da det var leveringsfest for søknaden. Altså over halvparten av byens befolkning(!) Det viser hvilket iver og engasjement det er for dette arrangementet lokalt. Og det er noe som heter at der det er en vilje, er det en vei. Hele regionen blir å stå samlet om dette: Politiske aktører. Næringslivet. Til folk flest. For ikke å glemme at alle 86 ordførere fra landsdelen står samlet om et alpin-VM i Narvik. Noe som garantert vil kunne gjøre dette til en ellevill folkefest. Og det vil utvilsomt være god butikk for reiselivsbransjen i regionen.

Dessuten er det unike, vakre og populære landskapet en viktig faktor. Narvikfjellet er intet unntak. Det er en populær attraksjon både på sommeren og vinterstid. Med Ofotfjorden som et flott bakteppe. Det er rett og slett perfekt for alpint. Og det er perfekt for å lage en storslagen TV-begivenhet som vil fengsle utallige til TV-skjermen. Ikke bare i Norge, men verden over. Alpint er en populær sport både her hjemme og internasjonalt. Og som redaktøren i Fremover påpeker: “Med alpinbakken midt i byen, og ei løype som går praktisk talt fra 1.000 meters høyde og ned i fjæra, kan dette bli en spektakulær affære.”   

Et VM i alpint i 2025 vil gi et løft både regionalt og nasjonalt. Det er det ingen tvil om. Noe som fordrer de beste fasilitetene for et såpass massivt opplegg. Nettopp derfor bør Narvik få arrangere dette!

 

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse