Annonse
Debatt om fiskeripolitikk er altfor viktig til at den skal dras ned i søla med falske nyheter, beskrivelser som ikke stemmer og beskyldninger basert på oppspinn, skriver Aps Cecilie Myrseth om et innlegg fra Torbjørn Trondsen og Arne Luther i Kystens Tankesmie. (Foto: Torgrim Rath Olsen / Arbeiderpartiet)

Desinformasjon fra Kystens tankesmie

Troverdigheten til en Kystens tankesmie er også avhengig av at informasjonen man bruker, er riktig. Det har de ikke gjort her. Det er sterkt beklagelig.

I et innlegg på Nordnorsk Debatt sprer dessverre Torbjørn Trondsen og Arne Luther fra Kystens tankesmie desinformasjon om hva jeg skal ha uttalt på årsmøtet til Troms Arbeiderparti. Siden ingen av dem var til stede på møtet, er det ganske oppsiktsvekkende at de med brask og bram referer til hva de tror jeg har sagt.

Jeg kan forsikre om at de meningene de to herrene tillegger meg, ikke stemmer. Alt er faktisk bare oppspinn. La meg derfor slå fast hva Arbeiderpartiet mener i fiskeripolitikken, slik at vi kan rydde alle misforståelser av veien.

For Arbeiderpartiet er det grunnleggende at fisken eies av fellesskapet og skal bidra til å skape aktivitet og bosetting langs hele kysten. Fiskeriressursene skal komme fellesskapet til gode. Det har alltid vært, og det kommer til å fortsette å være vårt krystallklare standpunkt i fiskeripolitikken.

Arbeiderpartiet er nå i innspurten med arbeidet med kvotemeldingen og har fått mange gode innspill fra hele kysten, ikke minst i nord, som vi kommer til å lytte til. Årsmøtet i Troms Arbeiderparti var et veldig godt politisk verksted hvor også fiskeripolitikk ble diskutert. Men beskrivelsen som herrene Trondsen og Luther kommer med, gjengir overhodet ikke hva som ble diskutert på møtet.

To ting som er viktige for Arbeiderpartiet når vi nå lander kvotemeldingen, har stor betydning for hele kysten. For det første må vi styrke den viktige kystflåten, som er særlig viktig for å skape aktivitet langs hele kysten i Nord-Norge. Vi har over flere år sett en utvikling i retning av at kvotene samles på stadig større båter. Det er en utvikling Arbeiderpartiet ikke ønsker skal fortsette. For det andre må vi bygge mer norsk industri. Vi trenger politikk som bidrar til helårlige arbeidsplasser langs kysten i fiskeindustrien. Da må industrien være lønnsom og ha tilgang på råstoff hele året. Vi kan ikke akseptere at så mye av fisken forsvinner ut av landet og kommer tilbake fra Kina som fiskepinner.

I tillegg har Arbeiderpartiet ønsket å bruke lengre tid på arbeidet med kvotemeldingen. Vi har foreslått å utsette behandlingen i Stortinget til etter at Riksrevisjonen har lagt fram sin rapport om norsk fiskeriforvaltning. Det forslaget ble nedstemt av Høyre, KrF, Venstre og FrP.

Debatt om fiskeripolitikk er altfor viktig til at den skal dras ned i søla med falske nyheter, beskrivelser som ikke stemmer og beskyldninger basert på oppspinn. Vi har nok av utfordringer å ta tak i, og det er greit med uenighet som bidrar til viktige debatter. Men vi må holde oss til fakta, være saklige og redelige, og ikke spre informasjon som ikke stemmer.

Troverdigheten til en Kystens tankesmie er også avhengig av at informasjonen man bruker, er riktig. Det har de ikke gjort her. Det er sterkt beklagelig.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse