Annonse
Det er jevnt i årets meningsmålinger i Tromsø. Hvem og hvilket parti vinner valget? Du som kanskje tenker å være passiv denne gang, er den viktige i folkets røst.

Din stemme avgjør denne gang

Gjør som meg hvis du synes valgdagen er litt kjas og mas, stikk bare helt plutselig innom rådhuset - i dag eller i morgen, og stem i freden og roen. Det tok meg cirkaa 50 sekunder. Anonymt som bare det, selv om jeg glemte å brette stemmeseddelen. Men så er det neppe en overraskelse hva jeg stemmer.

Jeg vet at du som tenker å sitte hjemme og heller bare registrere det som skjer, du har likevel en mening. Du tenker temmelig sikkert hvem du er mest enig med, hvem du tror mest på.

Det må være spennende å ha så stor betydning ved valget i år. Så jevnt som det er, kan hver stemme telle. Alle som vanligvis sitter hjemme, er tungen på vektskålen. Hvis du bryr deg nok til å påvirke. Jeg anbefaler det.

Bry deg om de nære forhold

Du må stemme denne gang hvis du bryr deg om trygghet for helse, trygghet for arbeid, trygghet for klima, trygghet i trafikken. Du må stemme hvis du vil bo i en kommune som tar vare på de svakeste, som har en eldrepolitikk, som ser oppvekst som viktig for alle, store som små. En kommune som støtter idretten, som støtter bygging av nye anlegg, som ser kulturtilbud som viktig for oppvekst. Hvis du vil bo i en kommune som legger premisser for gode bomiljø, som hjelper næringslivet i sin utvikling, som ser samferdsel i sammenheng med miljø. Som lager oaser for friluftsliv nært bysentra.

Stem for å berge liv

Du må stemme hvis du har barn, hvis du har barnebarn, og hvis du bryr deg om at barn skal ferdes trygt i trafikken. Alle med stemmerett i kommunen skylder barna å bry seg såpass at vi stemmer ved dette valget. Visste du at det er planlagt å bruke 300 mill kr i 20 skolekretser bare på trafikktiltak? Noe er i gang allerede, men vi må sikre at ALLE skoler får sine mer trygge trafikkløsninger! Skolene i planen er Kaldfjord, Storelva, Selnes, Sandnessund, Slettaelva, Stakkevollan, Mortensnes, Workinnmarka, Prestvannet, Gyllenborg, Fagereng, Bjerkaker, Skjelnan, Krokelvdalen, Lunheim, Tromsdalen og Reinen. Er ikke dette flott? At alle blir fullført, avhenger mye av deg. Du må stemme! Og helst stemme rett for å få dette til i den pakken som ligger til utførelse nå.

Stem enkelt – gjerne i dag

Gjør som meg hvis du synes valgdagen er litt kjas og mas, stikk bare helt plutselig innom rådhuset - i dag eller i morgen, og stem i freden og roen. Det tok meg cirkaa 50 sekunder. Anonymt som bare det, selv om jeg glemte å brette stemmeseddelen. Men så er det neppe en overraskelse hva jeg stemmer.

Bli med du også, ta en liten økt for fellesskapet. Tenk for deg selv etterpå, at «Yes, jeg har påvirket, og min stemme er viktig, like og trolig mer viktig som enhver annens stemme i dette samfunnet.» Og husk: Det er det samme hvem du stemmer på, bare du stemmer. Jeg anbefaler selvsagt Arbeiderpartiet!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse