Annonse
Enten har Borch bodd for lenge i Tromsø og Oslo til å se hvordan livet fortoner seg utenfor byene hun liker å bo i, eller så er det reinhakka propaganda og vrangforestillinger hun prediker i valgkampen, skriver Svein Ludvigsen.

Distriktene blomstrer

Sandra Borch (SP) er stadig er ute og arresterer folk, senest Justisministeren, så nå er jeg lysten på å bruke samme arrestmetoden på henne og SP.

Sandra Borch (SP) burde flytte til Senja sånn at hun ved selvopplevelse ser at hennes valgargumentasjon er nedsnakking!

For maken til elendighetsbeskrivelser og nedsnakking av distriktene er det lenge siden vi har sett. I iveren etter å svartmale politiske motstandere slår SP selv av lyset i bygdene i Troms!

Mitt enkle spørsmål er: Hvilke bygder og distrikter i Troms går så dårlig fordi regjeringen Solberg (H) overtok makten fra de rødgrønne? 
Hun likte dårlig at Rolf Bjørnar Tøllefsen fra Husøy ikke kjente seg igjen i hennes beskrivelse av distriktene, uten at hennes svar og troverdighet ble mer overbevisende. Hvis Borch og SP nå vil avfeie meg med at jeg stemmer Høyre er det ikke noe svar. Jeg reiser mye i Troms, og har nettopp kjørt Senja rundt, men ser ikke at det det står elendig til slik SP prøver å få oss til å tro!

Enten har Borch bodd for lenge i Tromsø og Oslo til å se hvordan livet fortoner seg utenfor byene hun liker å bo i, eller så er det reinhakka propaganda og vrangforestillinger hun prediker i valgkampen? På Sør-Senja har SalMar nettopp åpnet et nytt moderne settefiskanlegg i Jøvika i Tranøy til den nette sum av cirka 600 millioner kroner. Selskapet ser seg om etter tomt for et slakteri til samme prisen.

På Nord-Senja har de på Husøy de siste årene brukt over en halv milliard kroner i investeringer i fiskebåter og industri. Mellom disse ligger Torsken med stor aktivitet basert på lokaleid havbruk, lakseslakteri og nyåpnet filetfabrikk. I Hamn har dyktige folk vist gjestfrihet og kvalitet som tiltrekker folk fra fjern og nær. Å kjøre ned Kaperdalen er en naturopplevelse i seg selv, men vel ned er fjordene produksjonslokaler for oppdrett, og både Sifjord og Flakstadvåg har stor verdiskaping og folk lever gode liv, sa de i alle fall til meg. I Senjahopen er det vanskelig å se at det går annet enn godt med stor fiskeflåte, reke- og hvitfiskindustri, pluss planer for ny virksomhet og ny fiskerihavn til 140 millioner kroner.

I Fjordgård forestår skredsikring til 50 millioner kroner og de ønsker seg ny fiskerihavn. I Botnhamn likeså med voksende fiskeflåte, hvitfisk, laks og verkstedindustri og dermed behov for ny fiskerihavn. Finnsnes er byen i Midt-Troms. Vel nok er det ikke just noen arkitektonisk perle, men dyktige folk skaper arbeid, verdier og trivsel innenfor handel, industri, service og kunnskapsvirksomhet. 

Tar jeg så sommerferga heim fra Senja kommer jeg til Sommarøy, på andre siden av Malangen. Her har hotellet investert over 100 millioner kroner det siste året. Reiseliv og fiskeri går så det suser, og offentlig helsetilbud, eldreomsorg og skole og service gir små og store i bygdene på yttersiden av Kvaløya gode livsvilkår.

Flere av bygdene mangler arbeidskraft, og tilflytting, husbygging og barnehager og skoler drives og fornyes. Senjakommunene har voksende folketall og offensive næringsplaner. Med andre ord, vi lever gode liv, vi som velger å bo i distriktene. Sandra Borch (SP) burde flytte til Senja sånn at hun ved selvopplevelse ser at hennes valgargumentasjon er nedsnakking! Virkeligheten stemmer ikke med valgpropagandaen til SP.

Vel nok er der betydelige utfordringer knyttet til en stadig eldre befolkning i flere bygder. Og vi kan ønske oss mer asfalt og bredere fylkesveier, men der sitter SP med fylkesråden for samferdsel. Man skal knipe øynene hardt og lenge lukket for å se at alt var bedre da SP satt med statsråder i Samferdselsdepartementet, Kommunaldepartementet og Fiskeridepartementet.

Jeg møtte ingen som savnet ligningskontoret, men derimot savnet de postkontorene som SP la ned!

Så Sandra Borch (SP), jeg har vært politiker så lenge at jeg kan alle knepene med retorikk og svar på annet enn du blir spurt om, så ikke prøv deg med den slags!  Derfor, helt konkret, hvor er det du har sett, på den reiseruten jeg forteller om, at det går så dårlig som du beskriver når du forteller at distriktene vil få det langt bedre med en regjering hvor SP har foten på bremsepedalen og vil reversere politikken som beviselig har fått bygdene på Senja til å blomstre de siste fire årene?

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse