Annonse
Ulykken skjedde her på E8 i Balsfjord, ikke langt fra Nordkjosbotn. Sjåføren fikk 90 dagers fengsel. Foto: Sebastian Solberg

Dommen er et hån mot norske trafikanter og mot rettsstaten

I dag 21. mars kom dommen etter en kollisjon utenfor Tromsø der en 22 år ung gutt krasjet med ett utenlandsk vogntog med sleng på hengeren.

Denne utenlandske sjåføren brøt nesten alle lover i veitrafikkloven da han kjørte den skjebnesvangre turen inn mot Tromsø. I VTL § 3 der det heter at “Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret” er en lov INGEN kan bryte.

Når vi ser på sjåførens adferd i trafikken der han:

  • Brutt hastighetsgrensen som var en 80-sone, han hadde 90 km/t like før det smalt.

  • Unngått å ha sikret dekkene mot å gli.

  • For dårlig kjøreerfaring / uvøren sjåfør.

Sett i lys av de siste årene med utenlandske kjøretøyer på norske vinterveier, vet vi at mange av de samme tingene som vi ser i denne ulykken vil skje igjen. Nå må staten ta grep som gir resultater.

Vi i Truckers International Association (TIA) Norge synes det er for lite innsats fra statens side mot utenlandske kjøretøyer. Det er gjort noen små grep, men det er for lite.

Vi i TIA Norge føler med Ramona Lind som har mistet sin sønn i en totalt meningsløs ulykke som kunne vært unngått dersom myndighetene hadde gjort sin jobb fra første snøfall.

Vi i TIA Norge krever at Toll, Politi, og Uteseksjonen i Statens Vegvesen har personell på grensen og luker ut og stopper dødsmaskinene med ulovlig eller manglende dekkutrustning

Når Nord-Troms tingrett dømmer mannen til 90 dagers fengsel, så kan man lure på hvor mye et menneskeliv egentlig er verdt. Når han i tillegg er frikjent erstatningsansvaret, sier Nord-Troms tingrett at Charlie Linds liv ikke er verdt noe og at utenlandske sjåfører kan gjøre som de vil på norske veier.

Vi er enig med Ramona Linds reaksjon på straffes, dette er et hån mot norske trafikanter og et hån mot den norske rettsstat. Vi håper straffen påklages.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse