Annonse
SKOLESTART: Dette bildet er fra skolestart ved Sommerlyst i fjor, hvor spaltistens drømmelærer underviser. Foto: Stian Saur

Drømmelærer Wencke

Lærerne er en av gruppene i samfunnet som gjør mest og får minst anerkjennelse for det de gjør.

Wenche er den personen som har gjort mest inntrykk på meg gjennom mitt 13-årige skoleløp.

Hei, Wenche Kittelsen Moe. Dette innlegget er til deg og alle andre drømmelærere i norsk skole.

Wenche er norsk- og samfunnsfagslærer på Sommerlyst ungdomsskole. Jeg hadde det umåtelige privilegium å ha henne som kontaktlærer fra 9. til 10. trinn når jeg gikk mine ungdomsår på Sommerlyst.

Wenche er den personen som har gjort mest inntrykk på meg gjennom mitt 13-årige skoleløp. Hun har utfordret, irritert, dyttet og presset meg og mine medelever til det uutholdelige. Hun så hvert talent i klasserommet og finslipte det. Holdt ikke et argument i en diskusjon, eller leverte man en oppgave hun mente ikke nådde opp til forventingene hun hadde til den enkelte elev, fikk man høre det. Wenche hadde evnen til å motivere og å skape et klassemiljø for læringslyst. Hun la sjela si på kateteret, og forventet at vi skulle gjøre det samme. Derfor er hun min drømmelærer.

Det snakkes ofte i debatt om skolepolitikk om at vi trenger de gode lærerne. Erna Solberg snakker om at vi må få drømmelærerne inn i klasserommet. Men drømmelærerne er allerede i skoleverket. På hver eneste skole i nesten hvert eneste klasserom står det en drømmelærer. Jeg kunne nok trukket fram mange andre lærere jeg har hatt i mitt utdanningsløp. Jeg tror mange andre av mine klassekamerater vil trekke fram både Wenche, men sikkert andre lærere som har vært med å gjort stort inntrykk på dem på sin måte. Hver enkelt elev har sin egen drømmelærer, på samme måte som jeg tror de fleste lærere er drømmelærere for noen på sin måte. Vi må bli flinkere til å trekke fram de som legger ned livet som innsats i klasserommet, og ikke bare prate om at lærerne må bli flinkere. 

Politikere må slutte og kun si at vi må få inn de gode lærerne i skolen, at vi må forbedre lærerne, at de må gjøre en bedre jobb, uten og skryter av de som gjør det i dag. Lærere som får elever til å strekke seg, ville mer, ville imponere. Lærerne som får en 3’er på karakterkortet til å føles som verdens største prestasjon. Eller en 6 minus til å føles som et kontinentalt nederlag. Takk Wenche. Det du har gitt meg og så mange andre gjennom dine år som lærer fortjener du å høre mens du enda er i skolesystemet. 

Lærerne er en av gruppene i samfunnet som gjør mest og får minst annerkjennelse for det de gjør. De fortjener all mulig heder og ære. Jeg skriver dette fordi jeg egentlig aldri har fortalt Wencke og de gode lærerne jeg har hatt hva de har betydd for meg. 

Og fordi Wencke og de andre lærerne fortjener å høre hva de er – drømmelærere. 
 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse