Annonse
Parken skal være for alle - dropp pilsen. (Illustrasjonsfoto: Nordlys)

Dropp pilsen i parken

Fellesferien er startet og sommeren er for alvor slått inn. Solen titter endelig frem sammen med en etterlengtet temperaturøkning. Sammen med dette kommer også den tradisjonelle sommerdebatten rundt «pils i park». I dag er det et forbud mot å drikke pils i park, og slik ønsker KrFU å beholde det.

Konsekvensene av at forbudet mot å kunne drikke alkohol i park blir opphevet er at parkene her i landet kan bli enda en ny arena for fri fyll – og de arenaene har vi mer enn nok av.

En park er en fellesarena hvor hele samfunnet kan tilbringe tid, og om sommeren blir det ekstra mye brukt til å nyte sol og varme. Det er et sted hvor familien kan tilbringe tid sammen eller hvor vennegjengen kan møtes for å grille. Et livlig sted hvor sommeridyllen kommer frem.

En fellesarena bør være et trygt og inkluderende sted, og ikke et sted for fri fyll. Det bør være et sted hvor foreldre kan ta sine barn uten å måtte bekymre seg for å la de leke for seg selv. Det bør være et sted hvor studenter kan avkoble fra skole uten å stresse over alkohol.

Det er i dag nesten hundre tusen barn som vokser opp i hjem med alkoholproblemer. Dette er da nesten hundre tusen barn som vil ha problemer med å bli med vennene i parken, dersom de frykter det vil være alkohol der. Studentenes helseundersøkelse sies at 44% av alle studenter har et risikofylt eller skadelig forhold til alkohol. Dette er da 44% av alle studenter som kan droppe å bli med vennegjengen på grilling fordi de føler drikkepress. Som politisk parti har KrFU ansvar for at samfunnet vårt er trygt og godt, spesielt for de svakeste og mest sårbare i samfunnet. Noe vi gjør i høyest mulig grad ved at vi har en krystallklar mening i denne debatten. Vi svikter ikke den enkelte, men tar opp kampen for dem.

Konsekvensene av at forbudet mot å kunne drikke alkohol i park blir opphevet er at parkene her i landet kan bli enda en ny arena for fri fyll – og de arenaene har vi mer enn nok av.

Jeg er stolt av å representere KrFU sin politikk i denne debatten. For vi viser virkelig at vi bryr oss om alle i samfunnet. Vi er ikke redd for å si ifra, for dette er en hjertesak for oss. Jeg er stolt av at jeg kan dra til en park hvor alle kan føle seg velkommen. En park som er overfylt av familier representert ungt og gammelt. Vennegjenger som nyter sommeren med engangsgrill og volleyball. Eller de som bare ligger på bakken i jakten på en etterlengtet brunfarge.

For det er ikke alkoholen som gjør den perfekte sommeren, det er et varmt og inkluderende samfunn hvor alle føler seg velkommen til å nyte solværsdagene. God sommer.

Skrevet av Markus N Hansen

Leder Tromsø omegn KrFU

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse