Annonse
MAKT-MANN UNDER TILTALE: Svein Ludvigsen har vært en ettertraktet møteleder, også etter at han gikk av som fylkesmann. Her i samtale med Bill Clinton under sistnevntes besøk i Tromsø i 2007. Foto: Ingunn A.Mæhlum/Nordlys

Det dypeste fallet

Dersom Svein Ludvigsen blir funnet skyldig i det tiltalen mot ham beskriver, vil det det være et av de største fall i norsk samfunnsliv noensinne.

Tiltalen mot Svein Ludvigsen har en kjerne som opprører og sjokkerer. Han skal, ifølge statsadvokaten, ha misbrukt sin posisjon til å skaffe seg seksuelle tjenester. Troms og Finnmark statsadvokatembeter har tiltalt Ludvigsen for seksuelle overgrep mot tre personer, to av dem enslige unge asylsøkere, og den tredje lettere psykisk utviklingshemmet.

Det vi står overfor, dersom Ludvigsen i den kommende rettssaken skulle bli funnet skyldig og til slutt dømt, er et av de dypeste fall i norsk samfunnsliv noensinne. 

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse