MAKT-MANN UNDER TILTALE: Svein Ludvigsen har vært en ettertraktet møteleder, også etter at han gikk av som fylkesmann. Her i samtale med Bill Clinton under sistnevntes besøk i Tromsø i 2007. Foto: Ingunn A.Mæhlum/Nordlys

Det dypeste fallet

Dersom Svein Ludvigsen blir funnet skyldig i det tiltalen mot ham beskriver, vil det det være et av de største fall i norsk samfunnsliv noensinne.

Tiltalen mot Svein Ludvigsen har en kjerne som opprører og sjokkerer. Han skal, ifølge statsadvokaten, ha misbrukt sin posisjon til å skaffe seg seksuelle tjenester. Troms og Finnmark statsadvokatembeter har tiltalt Ludvigsen for seksuelle overgrep mot tre personer, to av dem enslige unge asylsøkere, og den tredje lettere psykisk utviklingshemmet.

Det vi står overfor, dersom Ludvigsen i den kommende rettssaken skulle bli funnet skyldig og til slutt dømt, er et av de dypeste fall i norsk samfunnsliv noensinne. 

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse