Annonse

Dyrepoliti

FpU mener at det er viktig å straffe de personene som begår slike grufulle gjerninger og vil derfor øke straffen for dyremishandling.

FpU og FrP vil jobbe for dyrenes sikkerhet gjennom et sterkt dyrepoliti og strengere straffer.

Man kan ofte se historier om lemlestede og skadde dyr i nyhetsmediene. Ofte får ikke personen bak mishandlingen den straffen som er fortjent eller noen straff i det hele tatt.

I dag er det Mattilsynets oppgave å ta seg av saker som omhandler dyrevern og dyrenes sikkerhet. Denne oppgaven er i tillegg til hovedoppgavene deres. Det fører til at dyrevern ofte blir nedprioritert. Når noen melder fra om en sak blir saken ofte sendt fra den ene instansen til den andre og til slutt havner den i en avglemt bunke. Dette vil både Fremskrittspartiet og Fremskrittspartiets Ungdom gjøre noe med. Begge vil innføre et eget dyrepoliti med kvalifiserte og lærte folk.

Ifølge Dyrevernsalliansen rapporteres det 300 dyremishandlinger årlig til Mattilsynet, men i bare 20 av disse sakene blir det tatt ut tiltale. Dette er pga. nedprioriteringer og mangel på kapasitet. Med et dyrepoliti vil det være langt større kapasitet til å behandle slike saker, man vil få et eget politi som kan forebygge dyremishandling, man vil få ressurser til å kunne oppdage dyremishandling og man vil få stor fortgang i saker som blir rapportert til dyrepolitiet.

Aldri tiltalt

En grunn til at det er så viktig med et godt dyrepoliti er at mange av de volds- og drapsdømte startet med å skade dyr, men ble aldri tiltalt. Hvis man innfører et dyrepoliti vil man kunne oppdage og tiltale de som skader dyr før de begår volds- eller drapshandlinger. Hvis man straffer og følger opp en person som har begått dyremishandling før personen begår vold mot mennesker er dette ett eller flere menneskeliv reddet.

Frata retten til dyr

FpU mener at det er viktig å straffe de personene som begår slike grufulle gjerninger og vil derfor øke straffen for dyremishandling.  
I tillegg til dette vil FpU frata de dømte dyremishandlerne retten til å eie et dyr. Dette er fordi at et menneske som har skadet et dyr, fortjener ikke muligheten til å eie et annet dyr.

Dyrevern er en viktig sak for mange. FpU og FrP vil jobbe for dyrenes sikkerhet gjennom et sterkt dyrepoliti og strengere straffer.                
katt kattune kattunger politi katt dyr dyrebeskyttelse to kattunger som ble hevet i en kontejner container kontainer på øra politistudent Inger Tenden

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse