Annonse
PROVOSERENDE: Det er rimelig provoserende at Frp og regjeringen skal ta ut politifolk med operative oppgaver – og plassere dem i Dyrepolitiet, skriver artikkelforfatteren. Foto: Arkiv

Dyrepoliti i Tromsø!?

Det eneste som har vokset seg stort og svært, er Politidirektoratet. Resten av landet mangler politifolk. Det har blitt et overveldende byråkrati, og lite operasjonell innsats.

Mattilsynet har allerede ansvar som «dyrepoliti» i dag. De tar oppgaven på alvor, de rykker ut og gir nødvendige pålegg. Ressursene er allerede på plass!

Justisminister Jøran Kallmyr har ringt FpUs ungdomsorganisasjon i Tromsø og meddelt den vidunderlige nye nyheten at Tromsø skal få dyrepoliti i 2020. Ungdomsorganisasjonen jubler.

Etter at regjeringen har gjennomført politireformen – den heter endog nær-politireformen – så er resultatet klart over det ganske land: Hvor ble det av politifolkene? Hvor er politiet? – Man må jo sende ut etterlysing: Wanted: Politi. Helst levende! Gjerne nær.

Det eneste som har vokset seg stort og svært, er Politidirektoratet. Resten av landet mangler politifolk. Det har blitt et overveldende byråkrati, og lite operasjonell innsats.

Etter terroren i 2011 var konklusjonen: Ressursene som ikke møtte hverandre. Altså ukoordinert innsats. Vi vet alle hvor mange liv som gikk tapt.

Den viktigste lærdom av dette var at man måtte samordne operasjonssentralene og styrke politietaten. Det var «alle» enige om. Men erfaringen så langt av den såkalte nærpolitireformen er at det mangler politifolk i gater og streder, i lokalsamfunn og hvor folk ferdes. 

Da er det rimelig provoserende at Frp og regjeringen skal ta ut politifolk med operative oppgaver – og plassere dem i Dyrepolitiet. Justisministeren og regjeringen vil tappe et allerede svekket politikorps fordi de vil prioritere dyrene foran menneskene. - Man må klype seg i låret for å finne ut om en er våken eller ei.

Man skal behandle dyra godt, og samfunnet skal slå hardt ned på misskjøtsel og uverdige forhold. Mattilsynet har allerede ansvar som «dyrepoliti» i dag. De tar oppgaven på alvor, de rykker ut og gir nødvendige pålegg. Ressursene er allerede på plass!

Tenk følgende: Hva hadde nasjonen Norge sagt om politiet dersom de hadde vært opptatt av å forhøre Morten skogmus mens det hadde pågått terrorhandlinger i landet?

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse