Annonse
SAMME PRIS: Artikkelforfatteren mener prisene for drivstoff i Tromsø ikke skiller seg fra prisene for drivstoff i distriktet - på tross av Tromsøs drivstoffavgift.

Betaler distriktet for veiutbyggingen i Tromsø?

Ekstra drivstoffavgift i Tromsø - hva gir denne? spør Ove Bergli.

Da lurer man på om bilfolket ute i distriktet indirekte er med på å finansiere vei- og gateutbyggingen i Tromsø?

Helt siden denne avgiften ble innført har vi som bor ellers i Troms fylke opplevd at prisen ofte er den samme som i Tromsø – og man har også sett at pumpeprisen har vært bortimot to kr rimeligere i byen – spesielt på torsdager.

Dette skulle vel ikke være mulig. Da lurer man på om bilfolket ute i distriktet indirekte er med på å finansiere vei- og gateutbyggingen i Tromsø?

«Priskrigen» i Tromsø må vel finansieres av noen – oljeselskapene skal vel ha sitt uansett … Dette er vel et faktum – eller en problemstilling – som ikke ser ut til å ha trengt gjennom «filteret» til enkelte journalister og politikere i Tromsø …

Når det gjelder bompengedebatten så ser det også ut som om der er saker og ting som ikke er kommet gjennom filteret.

Hvorfor har ikke Finland, Sverige (unntatt Stockholm og Gøteborg) de baltiske land, Tyskland, Belgia m.fl. innført bompenger på sine utmerkede veier? Disse landene har ikke overfylte oljefond og ta av?!

Gå inn på www.tolltickets.com der kan man se hvilke land i Europa som har innført bompenger. Til sammenligning kan man se at Norgeskartet er tettpakket med bomstasjoner!

Man må jo spørre seg: hvor blir det av registreringsavgiften, omregistreringsavgiften, årsavgiften, drivstoffavgiften og andre bilrelaterte avgifter? Noe av disse avgiftene skulle vel brukes til vei?

Mange av oss kjører enda på dårlige grusveier og oppsmuldret asfalt - i verdens rikeste land – og best og bo i – påstår noen …

For mitt vedkommende er det vel ikke lenge før jeg må «legge rattet på hylla» har noen «ungdommer» som lager regler bestemt …

Jaja – sånn går no dagan – på dårlige veia enda i uoverskuelig framtid – hvis ikke Prestbakmo og Naimak har andre planer?

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse