Annonse

Elendighetsbeskrivelsene går ikke hjem, Nordlys!

Regjeringens aktive politikk for Nord-Norge smerter Nordlys på et merkverdig vis.

Nordlys kongstanke om å være landsdelsavisen for Nord-Norge ble aldri til virkelighet. Det kan Nordlys takke seg selv for. Elendighetsbeskrivelsene går ikke hjem. Folket i Nord-Norge kjenner seg ikke igjen i skriket fra jammerdalen. I Nordlys 24.november er selve krumtappen i Nordlys-kommentariatet, Oddvar Nygård ute med en ny elendighetsfortelling. Den røde tråden, bokstavelig talt, er at en blå regjering er en torn i øyet for Nordlys.

Sannheten er at Nord-Norge går så det suser. Der AP snakket, handler Høyre. Regjeringen investerer mer enn noensinne i Nord-Norge. Det handler om å skape arbeidsplasser gjennom en aktiv næringspolitikk, om lavere skatter for bedriftene, om en samferdselspolitikk som binder Nord-Norge sammen, og gode velferdstjenester. Derfor bygges det nye sykehus på rekke og rad i nord.

Bare gjennom Innovasjon Norge kanaliseres det 1 milliard kroner til grundere og bedrifter i Nord-Norge. Slik for stimuleres knoppskytning og nyskapning av arbeidsplasser. Høyre i regjering satser tungt på utdannelse og forskning i landsdelen. Det er investering i framtida. Det har aldri vært mer populært å studere på Universitetet i Tromsø. 

Regjeringens ja-politikk legger til rette for levende lokalsamfunn. Og resultatene melder seg. Arbeidsledigheten er på historisk lavt nivå i Troms. Ledigheten har ikke vært lavere siden 1978. Fagfolk etterspørres over en lav sko og gir verdifulle muligheter for ungdom og arbeidssøkende. Under denne regjeringen bygges og vedlikeholdes det veier i Nord-Norge som aldri før. Det er bevilget nærmere 900 millioner kroner til opprustning av fylkesveinettet i perioden 2014-2016. 

Fiskeriene har alltid betydd mye for Nord-Norge. Kystfiskerne smiler fra øre til øre ser og ser lyst på livet.  Aldri før har omsetningsverdien fra fiskeriene vært større. Og havbruk er en egen suksesshistorie, som har gjort Nordland til det tredje største eksportfylket.

Nordlys sveiper over Langtidsplanen for Forsvaret. Nordlys unnlater og fortelle at Forsvaret skal tilføres 165 milliarder kroner mer. Forsvarsevnen skal gjenreises, ikke minst i Nord-Norge. Det burde vært gjort for lengst. Glansbildet Arbeiderpartiet i regjering tegnet av Forsvaret var et bedrag. Det er ettertrykkelig avdekket i etterkant. Forsvaret var på vei mot en styrt avvikling. Høyre har prioritert opp forsvar og beredskap. Det burde Nordlys anerkjenne, men den gang ei.

Regjeringens aktive politikk for Nord-Norge smerter Nordlys på et merkverdig vis. Og enda verre er det å innse at landsdelen går så det suser uten Arbeiderpartiet i regjeringskontorene. I Nordlys er det mørke midt på dagen. Uansett. Nordlys-redaksjonen bør åpne kontorvinduet, se ut og ta inn fakta. Det krever at svartsinnet slipper taket og mikrofonstativet for Arbeiderpartiet demonteres.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse