Annonse

Elsk uten hemninger

Pride skal ikke hysjes ned, det skal danses, synges og feires med glitter, farger og kjærlighet.  

Førstkommende lørdag går nok et år med Arctic Pride av stabelen, når «jævla homo» er det mest brukte skjellsordet i skolegården, homoterapi står på dagsorden og vi enda står i en kamp mot diskriminering og hatkriminalitet er årets parade viktigere enn aldri før.

Å elske hvem man vil er en helt grunnleggende verdi i det norske samfunnet. Det skjer diskriminering av homofile daglig og vi er ikke kommet dit vi ønsker å være, hvor alle kan elske den man vil uten å møte hat og diskriminering. Denne kampen er ikke noe skeive skal stå alene i, derfor er det viktig at vi står sammen i forsvaret av disse verdiene. Arctic Pride er viktig for å vise solidaritet og mangfold. Pride skal ikke hysjes ned, det skal danses, synges og feires med glitter, farger og kjærlighet.  

Men selv om Pride er en feiring med glitter og kjærlighet, ligger det et alvor bak. I år er det 50 år siden Stonewall-opprøret - starten på den moderne homokampen. Selv om vi har kommet en lang vei, er vi enda ikke i mål. Homoterapi står på dagsorden, og vi vet det ikke er alle som får vært med på festen, derfor er Pride også en viktig påminnelse om veien vi har igjen å gå.

FpU er opptatt av at alle skal ha like rettigheter uansett legning, derfor oppfordrer vi flest mulig tromsøværinger til å delta i paraden førstkommende lørdag, og kanskje tenker litt ekstra på de som ikke kan eller tør å gå i paraden. 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse