Annonse
Med røyken veltende ut fra havaristen, som også hadde beholdere med ammoniakk gass om bord, måtte politiet stenge det meste av veier i området, inkludert de viktigste og mest trafikkerte inn- og utfartsårene til øya. Foto: Eskil Mehren

En alvorlig vekker for Tromsø

Industriområder er spesielt utsatt når det gjelder brann, eksplosjonsfare og giftig røyk. At UNN ligger i dette nabolaget, gjør det ekstra nødvendig med gode planer for området.

Denne gangen gikk det bra. Det er slett ikke sikkert det gjør det neste gang.

Tromsø våknet torsdag morgen opp til en situasjon som satte byen på en alvorlig prøve. Røyken og eksplosjonsfaren fra den brennende tråleren som lå til kai i Breivika medførte at beboere i området ble evakuert onsdag kveld, men i løpet av natta ble det klart at også UNN skulle få alvorlige problemer som følge av den farlige brannen i nærheten av sykehuset.

Med røyken veltende ut fra havaristen, som også hadde beholdere med ammoniakk gass om bord, måtte politiet stenge det meste av veier i området, inkludert de viktigste og mest trafikkerte inn- og utfartsårene til øya. Det fikk store konsekvenser for all trafikk i byen, og enorme køer skapte trøbbel, også for ambulansene. Til alt hell fikk dette ingen alvorlige følger. Busstrafikken ble også rammet, da mange av sjåførene til Tide ikke kom seg fram til jobben.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse