Annonse
Jeg er kjempeglad for at man i forbindelse med kommunesammenslåingen i Senja kommune allerede fra februar 2019 innførte lærebrett på alle skolene til bruk i undervisningen, skriver Elin Byberg. (Foto; Colourbox)

Dette er en hyllest og takk til alle lærere, elever og foreldre i Senja kommune

Nå er vi tryggere, og har sammen, både lærere, elever og foreldre jobbet oss gjennom og testet ut ulike løsninger.

Dette er en hyllest og takk til alle lærere, elever og foreldre i Senja kommune som de siste ukene har gjennomført en enorm innsats med hjemmeundervisning når alle skolene og barnehagene måtte stenge for å begrense spredning av koronaviruset. Våre lærere i Senja skolene har som alle andre norske lærere de siste ukene måtte forholdt seg til sine elever på en måte de aldri har gjort før.

Jeg er kjempeglad for at man i forbindelse med kommunesammenslåingen i Senja kommune allerede fra februar 2019 innførte lærebrett på alle skolene til bruk i undervisningen. Det har ført til at den digitale kompetansen blant både elever og lærere dette skoleåret har økt og vi kunne den dagen skolene ble stengt planlegge fjernundervisning på lærebrettene til elevene. Lærerne har gjort en fantastisk god jobb fra sine hjemmekontor, og elevene har levert inn sine daglige oppgaver elektronisk som lærerne har kunnet se og gi tilbakemelding på. De som ikke har vært vant med å jobbe på lærebrett har virkelig fått testet dette ut, og selv om vår digitale kompetanse har økt, har vi nok alle kjent på mye frustrasjon, usikkerhet og feiling de siste ukene. Det å ha en plattform for digital undervisning som brukes som en del av undervisningen til at all undervisning plutselig skal foregå digitalt, uten å ha elevene fysisk til stede i klasserommet, det sier seg selv at det er krevende og fører til en svært annerledes hverdag for alle.

Vi som foreldre har fra våre hjemmekontor prøvd så godt vi kan å fylle rollen som hjelpelærer, for undertegnede har det vært gjennomført med vekslende hell. Noen ganger har både motivasjon hos elevene og hjelpelæreren hjemme ikke vært 100%, men alt i alt så har vi kommet oss gjennom tre uker med hjemmeundervisning hvor klassen rundt kjøkkenbordet har bestått av en 1.klassing og en 4.klassing. Noen dager har frustrasjonsnivået vært såpass høyt at friminuttet har kommet tidligere enn timeplan tilsa, men vi har med litt smidighet jobbet oss gjennom matte, norsk, samfunnsfag, naturfag, mat og helse og musikkundervisning.  Jeg er sikker på at mange i tillegg til meg sitter igjen med mange erfaringer og aha- opplevelser.

Den erfaringen vi har gjort oss som lærere, elever og foreldre de siste tre ukene vil ha en stor verdi i veien videre for å utvikle Senja skolen. Vi ser at vi har klart å løse situasjonen vi står i nå, og skulle dette vedvare også etter påske, tror jeg og håper på at de erfaringer vi har gjort oss i første runde kan bidra til å utvikle oss videre. Nå er vi tryggere, og har sammen, både lærere, elever og foreldre jobbet oss gjennom og testet ut ulike løsninger. Jeg har latt meg imponere av lærerne i vår kommune som har mange kreative løsninger og pågangsmot i den spesielle situasjonen vi nå har, og som har vært mottakelig for både spørsmål og innspill fra oss hjemme rundt kjøkkenbordet. Skulle jeg som forelder kommet med et ønske så kunne jeg tenke meg at mine elever på hjemmeskolen oftere også fikk se sin lærer gjennom lyd og bilde, kanskje en daglig beskjed fra lærer med hva elevene skal gjøre eller en «klassens time»? Løsningene er mange, og jeg ser det gjøres ulikt over hele landet så her må Senja også finne sin vei slik at det ikke blir forskjell mellom skolene i Senja kommune.

Jeg vil igjen takke alle lærere og foreldre som har bidratt i denne situasjonen slik at våre elever har fått digital undervisning. Det er ikke enkelt å endre undervisningsform fra en dag til neste dag, men det klarte dere. Og skulle dette vedvare også etter påske så skal vi sammen klare det også, men jeg må innrømme at jeg sender en stille bønn om at vi sakte men sikkert kommer tilbake til normalen.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse