Annonse
IOC-president Thomas Bach vifter fornøyd med et OL-flagg. Foto: POOL

En drømmemåling

For oss som synes meningsmålinger er interessante byr dette på noen spennende øvelser i tiden fremover.

Det kan tenkes at slike tilpasninger ville påvirket Arbeiderpartiets opprinnelige velgere og politiske prosjekt, men pytt pytt, det driter vi i. Vi vil jo bare ha en god måling.
På tirsdag kunne Dagbladet presentere «sjokknyheten» om at folket er for et «billig OL.» Riktignok skjedde dette ved en svært kreativ metode. De som svarte «nei» eller «vet ikke» fikk et nytt spørsmål om de ville støttet et OL hvis kostnadene ble redusert ved mer gjenbruk fra Lillehammer. Da Dagbladet la sammen de som først sa ja og de som sa ja på den nye påstnaden, ble det et knapt flertall for lekene. For oss som synes meningsmålinger er interessante byr dette på noen spennende øvelser i tiden fremover.
 
Jeg legger ikke skjul på at jeg gjerne lar meg inspirere. Siden jeg innser at Ap ikke har rent flertall i befolkningen, må vi gjøre en øvelse: Først tar vi en vanlig partimåling. Der blir alle spurt hva de ville stemt. Dem som stemmer Ap har svart riktig og slipper oppfølgingsspørsmål. Resten skal få noen valg, alt etter hvilket parti de stemte på.
                                           
- Du ville stemt Høyre – ville du vurdert å stemme Arbeiderpartiet hvis Ap senket skattene og kuttet i velferden?
 
- Du ville stemt Miljøpartiet – ville du vurdert å stemme Arbeiderpartiet hvis Ap ble mer for miljø enn natur og ungdom?
 
- Du ville stemt Venstre  - ville du vurdert å stemme Arbeiderpartiet hvis de fikk Lars Sponheim tilbake i manesjen?
 
- Du ville stemt KrF – ville du vurdert å stemme Arbeiderpartiet hvis de ble litt mer for Jesus og kontantstøtten?
 
- Du ville stemt FrP – ville du vurdert å stemme Arbeiderpartiet hvis de lovet å fjerne alle bompengene, kaste ut innvandrerne og senket bensinprisen?
 
Det kan tenkes at slike tilpasninger ville påvirket Arbeiderpartiets opprinnelige velgere og politiske prosjekt, men pytt pytt, det driter vi i. Vi vil jo bare ha en god måling.
 
Hurra!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse