Annonse
Signalet fra store deler av Isberget er noe som definitivt kommer til å bli lagt merke til blant TILs yngste supporterskare, og skillet mellom Forza Tromsø og Isberget kommer nok ikke til å krympe den neste tiden, skriver Viljar Sæbbe. (Foto: Yngve Olsen)

En fremtid uten Isberget

Torsdag kveld endte Forza Tromsø-leder Morten Killingberg opp som ny Isberget-leder. Valget ble gjort på demokratisk vis, men for samtlige innad i supporterklubben spilte det liten rolle. For engasjerte i Facebook-gruppen til Isberget manglet det ikke på forkastelige personangrep og slibrige kommentarer som ikke hører hjemme noen steder. Jeg vet ikke hva som har blitt sagt på Alfheim, men Killingberg valgte i løpet av samme kvelden å trekke sitt kandidatur. 

Uansett hva som er grunnen til avgjørelsen er det uheldig, og hendelsen tegner seg inn i det bildet de fleste unge tromsøværinger har av Isberget-kulturen. Skal supporterklubben ha et håp om å eksistere i fremtiden bør de åpne øynene snart, for hvis ikke kommer fremtidens eneste supporterklubb blant Tromsø-supporterne til å hete Forza Tromsø. 

Når Forza Tromsø med Killinberg i spissen vokste fram som et tydelig alternativ for unge TIL-supportere ga det et ny giv til klubben, med en ung skare som virkelig utfordret lydnivået tvers over tribunen på Alfheim Stadion. Samme mannen har møtt opp i tykt og tynt, og som borteboende supporter har jeg satt pris på å se et ungt Tromsø-fjes på bortekamper mot både Rosenborg og Ranheim.

At flere fra Isberget uttaler seg såpass negativt om å samle klubbens yngre og eldre supportere er i beste fall skremmende. Har hele gjengen glemt at vi unge supportere i fremtiden blir stående igjen som TILs eneste supportergruppe?

Signalet fra store deler av Isberget er noe som definitivt kommer til å bli lagt merke til blant TILs yngste supporterskare, og skillet mellom Forza Tromsø og Isberget kommer nok ikke til å krympe den neste tiden. Til syvende og sist er det Isberget som taper på dette, det er tross alt vi unge supportere som skal forme fremtidens hverdag som TIL-supporter.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse