Annonse
Her er utsikta sørover fra terrassen i Vennesla. Som Tobias i tårnet speider vi etter godværstegn, mens vi sikler over bilder i sosiale medier hjemmefra. God sommer! Foto: Stian Saur

En hilsen fra Sørlandet

Vi har ikke turt å skrive ei eneste melding fra ferien på Facebook av frykt for å bli latterliggjort av nordlendinger med solstikk.

I ei uke har vi sittet like utenfor Kristiansand og vekselvis stirret på strålende Facebook-bilder hjemmefra, og værtjenesten Yr og Pent.no

Er det en ting som slår godvær, må det være å fortelle om det til dem sørpå. Skjønt akkurat nå må jeg si oss sørpå.

For da godværet slo til som aldri før, satte familien seg på sommerferieflyet til Kristiansand.

Jeg hadde egentlig tenkt å holde det som en godt bevart hemmelighet, men for virkelig å toppe tilværelsen til alle der hjemme tar jeg sats likevel og innrømmer at årets ferie er lagt til Sørlandet.

I ei uke har vi sittet like utenfor Kristiansand og vekselvis stirret på strålende Facebook-bilder hjemmefra, og værtjenesten Yr og Pent.no

For mens det meldes om tropenetter i nord opplevde vi natt til mandag tropisk regn. Det bøttet ned. Og dagene før har heller ikke vært stort å skryte over.

Vi har ikke turt å skrive ei eneste melding fra ferien på Facebook av frykt for å bli latterliggjort av nordlendinger med solstikk.

Heldigvis er temperaturen fin selv om været er dårlig her i sør. Men det er ei fattig trøst når temperaturen hjemme løper løpsk.

Så derfor: nyt været – og skryt hemningsløst! 

For når det er godvær nordpå er det bedre enn godværet noen andre steder.

Imens rømmer vi inn på badeland i sør.

God sommer!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse