Annonse
DEN STORE VERDIEN: Medisinsk og medmenneskelig omsorg har en verdi, som ikke kan måles i kroner og ører. Illustrasjonsfoto: Ole Åsheim

En hyllest til hjemmetjenesten i Tromsø

Midt i sorgen og alt det triste var det også rom for en dyp takk. Til pleierne i hjemmetjenesten i Tromsø. For den fantastiske omsorgen. For medmenneskeligheten. For verdier som aldri kan måles i kroner og ører.

Pleierne var plutselig ikke bare anonyme ansatte i en grå kommunal tjeneste. De hadde navn. Fornavn.

Den eldre mannen var svært syk, men hadde et sånt inderlig ønske om å få bo hjemme den siste tiden. I huset som han og kona hadde bygget for mange år siden, der de hadde stiftet familie, og oppfostret barna. Han ville være omgitt av tryggheten, de gode minnene og oss, hans nærmeste. Det fikk han.

Hjemmetjenesten i Tromsø kommune gjorde det mulig. Hjemmesykepleierne var til stede i hjemmet nærmest dag og natt. Hver formiddag og ettermiddag, og noen ganger oftere, kom pleierne på besøk. Stelte. Lindret. Utførte andre nødvendige medisinskfaglige oppgaver. Sørget for at hjelpemiddelsentralen stilte med viktige tekniske hjelpemidler for å lette hverdagen.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse